Dan za mjesne zajednice: Predstavnici MZ Šturlić na sastanku sa premijerom Ružnićem

U sklopu aktivnosti koje se odnose na saradnju sa predstavnicima građana u kabinetu premijera Unsko-sanskog kantona, Mustafe Ružnića, u petak, 29. marta 2019. godine, je, na zahtjev građana Mjesne zajednice Šturlić, održan sastanak s predstavnicima ovog naselja.

Premijeru Ružniću mještani Šturlića prenijeli su informacije o prioritetnim aktivnostima za ovaj kraj, prije svega one vezane za infrastrukturu, uključujući i rješavanje statusa graničnog prelaza Hadžin potok.

Pored razgovora o infrastrukturnim projektima za spomenutu mjesnu zajednicu, gdje je dogovoreno da se poduzmu konkretne mjere, poseban naglasak stavljen je na rješavanje problema migranata koji postaje sve veći u MZ Šturlić. Predstavnici ove cazinske MZ detaljno su informisali premijera o samoj situaciji i ozbiljnosti iste, te zahtijevali stalnu policijsku patrolu u samoj mjesnoj zajednici kao i sprječavanje neovlaštenog dovoza migranata na ovo područje od strane privatnih prevoznika.

Obzirom da se u zadnje vrijeme u prostoru oko OŠ "Šturlić" sve više okupljaju nepoznata lica, planirano je i postavljanje video nadzora oko školskog objekta, čime bi se spriječilo otuđivanje imovine škole, kao i identificirala nepoznata lica koja se zadržavaju oko iste.