11 godina bez njenog osmijeha: Na današnji dan prestalo je kucati srce 19-godišnje Azre Babić (VIDEO)

Ni jedanaest godina poslije tragične pogibije Azra Babić, mlada djevojka iz Cazina i njen osmijeh nisu zaboravljeni. Živi u sjećanjima onih koji su je poznavali i u čijim životima je ostavila neizbrisiv trag.

Na današnji dan, 16. augusta 2008. godine, Azra je život izgubila u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se desila u 21 sat i 10 minuta u mjestu Mihaljevac u Cazinu.

Ova tragedija je šokirala Cazin, koji i danas, devet godina poslije, žali za ovim prerano prekinutim životom. 

U srcima onih koji su ju poznavali ostala je velika praznina, a sjećanje na uvijek nasmijanu 19-godišnjakinju je vječno. Još uvijek nam nedostaje da prođe ulicama grada kojima bi odzvanjao njen smijeh umjesto bolne tišine, da uživa s prijateljicama, da zagrli najdraže, da živi, voli, ostvaruje snove.

Azra je imala 19. Život je bio pred njom. Sudbina je bila takva da nikada ne kaže "da" nekome koga voli, da nikada ne bude majka, da ne doživi starost. Azra je imala 19, Azre više nema, a njena tragična sudbina je svima nama opomena. Da živimo onako kako želimo, da ljudima koje volimo kažemo da ih volimo, da cijenimo ono što imamo, da budemo svjesni činjenice da je život možda kraći nego što mislimo. 

Neka joj dragi Allah, dž.š, podari vječni Džennet, a njenoj porodici sabur.