Na Facebooku se pojavio neobičan bug: Automatski šalje zahtjeve za prijateljstvo nakon posjete profilu

.
Brojni korisnici Facebooka su se u petak požalili na neočekivani bug. Naime, prilikom posjete profilima drugih osoba automatski su slani i zahtjevi za prijateljstvo.

 

Naime, brojni korisnici Facebooka su tvrdili kako je po posjeti profilima drugih osoba stranica automatski poslala zahtjeve za prijateljstvo. Ovaj bug je doveo u neugodnu situaciju mnoge koji su se bavili špijuniranjem bivših partnera.

Iz Mete, kompanije koja je vlasnik Facebooka su zvanično saopćili da su ispravili grešku "povezanu s nedavnim ažuriranjem aplikacije koja je uzrokovala pogrešno slanje nekih Facebook zahtjeva za prijateljstvo. Spriječili smo da se ovo dogodi i ispričavamo se zbog mogućih neugodnosti".

Ova najnovija pogreška dolazi u trenutku kada je Facebookova matična kompanija Meta usred masovnih otpuštanja, zbog kojih je kompanija otpustila najmanje 13 posto svog osoblja, otpuštajući više od 11.000 ljudi.

Prošli mjesec, greška u Facebook oglasima previše je naplatila korisnicima i prisilila kompaniju da nakratko prekine sve oglase.

U novembru 2022. korisnici su izvijestili da su primijetili porast u broju ljudi koji su komentirali stranice slavnih u njihovom feedu, čak i ako nisu pratili komentatora ili slavne osobe. U to vrijeme Facebook je to opisao kao "problem" uzrokovan "promjenom konfiguracije".