Na gay orgijama u Bruxellesu uhvaćen Orbanov intimus, pronašli mu i drogu: ‘Nije moja!‘

.
Cijela priča ne bi bila toliko neobična da Mađar ne dolazi iz konzervativne Orbanove stranke Fidesz koja se aktivno bori protiv LGBT zajednica

Mađarski europarlamentarac József Szájer priznao je da je uhvaćen na tulumu u centru Bruxellesa u petak navečer. Podsjetimo, belgijska policija je u sklopu borbe protiv kršenja protupandemijskih mjera prekinula orgije nedaleko od briselskog Steenstraata u kojima je sudjelovalo 25 muškaraca, a lokacija seks tuluma bila je zradi gdje je i popularni LGBT bar.

Nakon racije je otkriveno da je na tulumu uhvaćen i jedan parlamentarac, a sada je i otkriveno da se radi o Szájeru. To možda i ne bi bilo toliko čudno da Mađar nije jedan od utemeljitelja konzervativne Orbanove stranke Fidesz koja se aktivno bori protiv LGBT zajednica.

Szájer je lukavo još u nedjelju podnio ostavku pod izlikom da je u 'teškom psihičkom stanju zbog lockdowna', ali eto, prava istina izašla je na vidjelo tek danas.

Iz Euronewsa nisu uspjeli dobiti odgovor Szájera na spomenuti incident, ali Mađar je poslao priopćenje u mađarske medije.

- Novine u Belgiji su objavile da sam sudjelovao na kućnoj zabavi u Bruxellesu. Policajcima sam na licu mjesta objasnio tko sam, a oni su sve zapisali i poslali me kući uz upozorenje - napisao je Szájer otkrivši još jedan do sada nepoznati detalj.

- Nisam koristio droge, policajcima sam rekao da sam spreman ići na test za droge. Policija je rekla da je pronađena jedna tableta Ecstasyja, ali to nije moja, nemam pojma tko mi je to podmetnuo.

Na kraju je rekao da odlazi iz Bruxellesa.

- Žao mi je što sam prekršio zakon, s moje strane to je bilo jako neodgovorno i spreman za platiti kaznu za to.

Szajer je jedan od najbližih suradnika konzervativnog mađarskog premijera Viktora Orbana. Bio je član povjerenstva koje je pripremalo nacrt novog ustava iz 2012. u kojem stoji da Mađarska mora štititi brak kao zajednicu muškarca i žene.

Krajem 1990-tih je studirao je na Oxfordu kao stipendist zaklade Georgea Sorosa kojeg Orban i Fides optužuju za podrivanje tradicionalnih vrijednosti mađarskog društva. 

Prema pisanju belgijskih medija, sporna zabava dogodila se u petak navečer u vrijeme policijskog sata koji je od 22 do 6 sati na snazi u glavnom gradu Belgije i sjedištu europskih institucija.

Organizrana je na prvom katu zgrade iznad gay bara Le Detour u samom središtu Bruxellesu, neposredno kod gradske vijećnice.

List Derniere Heure objavio je da je policija prekinula zabavu na kojoj je sudjelovalo 25 osoba. Konzumirali su alkohol i drogu, a bilo je i grupnog seksa, navodi list o partiju na kojem su većinom bili muškarci.

Kada je policija upala više sudionika je bilo nago, a jedan je pokušao pobjeći i pritom se ozlijedio. Riječ je o zastupniku Europskog parlamenta koji se pozvao na zastupnički imunitet, piše Derniere Heure.

Svi koji su zatečeni na zabavi novčano su kažnjeni i pušteni.