Na GP Maljevac slabija frekvencija vozila, najavljeni radovi na elektroenergetskim objektima u Velikoj Kladuši

asd
Elektronapajanje na području naše općine jutros je stabilno. A, za danas su najavljeni radovi Podružnice “Elektrodistribucije” Bihać na elektroenergetskim objektima u Velikoj Kladuši zbog čega će doći do prekida u isporuci električne energije. U terminu od 09:00 do 15:00h bez struje će biti trafopodručja: Vodovod Šumatac, GSM Repetitor Šabići, Purići, Mravača, Šabići, Vejinac 1, 2 i 3 i Farma Vejinac.

Vodonapajanje je uredno.

– Aktivnosti po pitanju odvoza komunalnog otpada i održavanja gradske čistoće teku planiranom dinamikom.

– U protekla 24 sata na području Velike Kladuše u jednom navratu narušen je javni red i mir. U posljednjem izvještajnom periodu službenici Policijske stanice nemaju zabilježenih krivičnih djela i saobraćajnih nezgoda.

– Prema riječima dežurnog Subašića, velikokladuški vatrogasci nisu imali poziva za izlazak na teren.

– Hitna medicinska pomoć Doma zdravlja Velika Kladuša zdravstvenu zaštitu pružila je za 43 pacijenta. Dežurni ljekari Ševal Mešanović i Kasim Selman na dalje liječenje uputili su jednu osobu.

U COVID ambulantu Doma zdravlja javilo se 19 pacijenata sa sumnjom na virusno oboljenje.

– Prema informacijama iz BIHAMK-a, na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove vidljivost je mjestimično smanjena zbog jutarnje magle, a na tim dionicama i kolovoz je vlažan. Upozorava se i na učestale sitnije odrone i savjetuje opreznija vožnja.

Na graničnim prelazima Bosne i Hercegovine trenutno nema dužih zadržavanja. Na GP Velika Kladuša – Maljevac jutros je slabija frekvencija vozila.

– Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Padavine u Bosni se očekuju krajem dana i u ranim jutarnjim satima u četvrtak. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24°C, na jugu zemlje do 28°C.

– Slično kao u proteklom periodu, uz relativno povoljne biometeorološke prilike. Opća slika će biti ljepša u Hercegovini, usljed stabilnijeg vremena, dok bi u Bosni poslijepodnevni sati mogli biti manje ugodni, pod uticajem promjene, izraženijeg osjeta sparine i pljuskova. Preporučljivo je ne izlagati se pretjeranim aktivnostima, naročito u drugom dijelu dana.

– Danas se obilježava Svjetski dan srca. Ovogodišnja kampanja povodom Svjetskog dana srca poziva nas da se povežemo srcima. Iako smo izoliraniji nego ikad, možemo se povezati s vlastitim srcem i sa srcima naših bližnjih. Povezati se znači voditi brigu o zdravlju srca, odabrati zdrave životne navike – prestati pušiti, vježbati, zdravo se hraniti, kontrolirati krvni tlak, odlaziti na redovne preglede, koristiti suvremenu tehnologiju u kontroli zdravlja srca, ali i brinuti o zdravlju svojih bližnjih, te osoba u povećanom riziku.