Na granici BiH - Hrvatska zaplijenjeno više od 61 kilograma marihuane

Više od 61 kilograma marihuane upakiranog u 118 paketa pronađeno je u srijedu navečer na graničnom prijelazu Novim Selima, u blizini Metkovića.

Marihuana je pronađena u prepravljenoj prikolici vozila crnogorskih registracija u kojem su bila dvojica Crnogoraca u dobi od 37 i 57 godina, rečeno je u četvrtak na konferenciji za novinare dubrovačko-neretvanske Policijske uprave.

Načelnik dubrovačko-neretvanske Policijske uprave Ivan Pavličević je izjavio kako je detaljno pregledano vozilo zbog sumnje da se njime prijevoze opijati. Pritom je reagirao službeni pas za otkrivanje droga - mješanka belgijskog ovčara i labradora Molly, koja je u službi granične policije Metkovića od lipnja 2018., a ovo joj je prva zapljena.

"Nakon toga smo od suca istrage dobili nalog za pretragu, kojom je u preinačinjenom prostoru priključnog dijela, tzv. trajlera, pronađeno 118 paketića sa suhom zelenom biljnom tvari nalik na opojnu drogu marihuanu. Teško je reći kojem je području bila namijenjena, ali iz iskustva prošlih zapljena jedan dio i Hrvatskoj“, rekao je Pavličević.

Dodao je kako se kriminalistička istraga nastavlja, a nakon istrage i ispitivanja Crnogorci će završiti u pritvorskom nadzoru, prenosi N1.

"Zbog složenosti graničnih prijelaza, ljudstva i tehničke opremljenosti policije, jug Hrvatske sve se više izbjegava za prijevoz opijata. Četiri granična prijelaza nude veću mogućnost otkrivanja svih krijumčarenja i nezakonitih prijelaza granice pa se zato sve više koriste morski put i područje BiH", rekao je Pavličević.

Također je rekao kako je proteklih dana nakon višemjesečne opsežne istrage razriješen slučaj niza teških krađa - osobnog automobila, skupocijenog vozila te u ugostiteljskom objektu, za što se sumnjiči 33-godišnji Dubrovčanin, a za niz kaznenih djela zloupotrebe opojne droge osumnjičen je 47-godišnji Dubrovčanin, kod kojeg je pronađena veća količina amfetamina, pribor za pakiranje opojnih sredstava i veći iznos novca. Nakon ispitivanja, obojici je određen jednomjesečni pritvor, a istraga se nastavlja.

Izvor: