Na graničnim prelazima Rača i Orašje otkrivene falsificirane isprave

Pripadnici Granične policije BiH jučer su kontrolom vozila na međunarodnim graničnim prijelazima Rača i Orašje otkrili dvije falsificirane CEMT dozvole odnosno odobrenje za međunarodni prijevoz roba u drumskom saobraćaju Republike Srbije.

Jedan slučaj otkrili su službenici Jedinice granične policije Bijeljina graničnom kontrolom teretnog motornog vozila Man, nacionalnih oznaka Srbije. Falsificiranu CEMT dozvolu na uvid je dao G.S. (1975.), državljanin Srbije. 

Drugi slučaj otkrili su službenici JGP Orašje prilikom kontrole teretnog motornog vozila Renault, nacionalnih oznaka Srbije. Vozilom je upravljao državljanin Srbije P.B. (1967.), koji je na uvid dao falsificiranu CEMT dozvolu. O događaju su obaviješteni tužioci nadležnih tužilaštava, prema čijim su nalozima falsificirani dokumenti privremeno oduzeti. U toku je daljnji rad na ovim slučajevima. 

Službenici JGP Bijeljina jučer su uhapsili N.M. (1980.), državljanina BiH i Srbije. Graničnim provjerama utvrđeno je da ga potražuje Osnovni sud u Bijeljini zbog krivičnog djela „teška krađa“. Kontroliran je pri ulasku u BiH na MGP Rača i predat službenicima Sudske policije Bijeljina.