Na području Grada Bihaća u protekla 24 sata nije potvrđen niti jedan slučaj pozitivan na virus COVID-19

Bihać

Na području Grada Bihaća u protekla 24 sata nije potvrđen niti jedan slučaj pozitivan na virus COVID-19, čime je broj oboljelih na području grada iznosi četiri osobe, uz jedan smrtni slučaj. Trenutno je u samoizolaciji po riješenjima nadležnih službi na području grada 553 osoba, dok je na području Unsko-sanskog kantona u samoizolaciji se nalazi 2344 osoba.

 

Na području Grada Bihaća u protekla 24 sata evidentirana su 4 narušavanja javnog reda i mira – „Uznemiravanje građana pisanjem poruka putem društvenih mreža“. Također, evidentirane su i dvije saobraćajne nesreće.

Vatrogasna jedinica Bihać imala je dvije intervencije. Ugašen je požar na dimnjaku kuće koja se nalazi u MZ Harmani, te požar na napuštenom objektu u ulici Brčanska bb u MZ Mali Lug.

Ispred ZU „Doma zdravlja“ u funkciji je trijažni punkt koji je postavljen u krugu objekta, radi trijaže svih pacijenata koji ulaze u ovu zdravstvenu ustanovu, a shodno naredbi Gradskog štaba Civilne zaštite u toku su završni radovi na uređenju izolatorija kapaciteta 75 kreveta za oboljele osobe od koronavirusa IV kategorije (kritično oboljelih koronavirusom COVID-19), III kategorije, kao i srednje teško oboljele osobe koronavirusom COVID-19 i II kategorije po procjeni ovlaštenog ljekara.

 

JP Veterinarska stanica Bihać izvršila je dezinfekciju prostora Organa uprave i Vatrogasne jedinice Bihać. Pored toga rade dezinfekciju svih prevoznih sredstava za prevoz namirnica životinjskog porijekla u unutrašnjem prometu i onih što ulaze iz inostranstva. U kontinuitetu se vrši dezinfekcija šalterskih službi banaka i privremenih prihvatnih centara za migrante.

 

Tokom proteklog dana članovi štabova civilne zaštite po mjesnim zajednicama izvršili su redovnu kontrolu osoba kojima su izdata rješenja o samoizolaciji ili zdravstvenom nadzoru zbog preventivne zaštite od koronavirusa COVID-19. Prema izjavama članova štabova mjesnih zajednica Klokot-Papari Žegar, Ripač (10 osobe u izolaciji), Srbljani, Pritoka( šest osoba u zolaciji), Izačić ( 51 osoba u izolaciji), Hatinac, Orašac ( 26 osoba u izolaciji), Vrsta ( 15 osoba u izolaciji), Kamenica ( 15 osoba u izolaciji), Brekovica ( 33 osobe u izolaciji), Vedro Polje, Luke, Jezero-Privilica, Kulen Vakuf ( 2 osobe u izolaciji), građani u samoizolaciji poštuje naredbu Kantonalnog štaba civilne zaštite USK-a. Članovi štabova, istovremeno su u svim mjesnim zajednicama Grada Bihaća obišli starije osobe i porodice u stanju socijalne pomoći, a pored nabavke hrane vrši se čišćenje snijega, dostava hrane i plaćanje računa. 

 

Članovi Gorske službe spašavanja stavili su se na raspolaganje Gradskom štabu civilne zaštite kada je u pitanju pomoć starijim osobama. Svi građani koji budu imali potrebu za pomoć mogu se obratiti na broj 037/223-266 – dežurni operativni centar Gradske službe civilne zaštite. 

 

Upravitelji zgrada vrše pojačano čišćenje i dezinfekciju objekata kolektivnog stanovanja. Na osnovu radnog naloga JU Stanouprave, uposlenici JP „Veterinarska stanica“ Bihać izvršila je jučer (25. mart. 2020. godine) dezinfekciju zajedničkih dijelova zgrada na slijedećim zgradama: 

 

5. KORPUSA 9 PRIVILICA

502. VITEŠKE BRIGADE 1 J.-PRIVILICA

502. VITEŠKE BRIGADE 3 J.-PRIVILICA

502. VITEŠKE BRIGADE 3A J.-PRIVILICA

502. VITEŠKE BRIGADE 5 J.-PRIVILICA

502. VITEŠKE BRIGADE 7 J.-PRIVILICA

502. VITEŠKE BRIGADE 9 J.-PRIVILICA

502. VITEŠKE BRIGADE 10 J.-PRIVILICA

502. VITEŠKE BRIGADE 12 J.-PRIVILICA

502. VITEŠKE BRIGADE 13 J.-PRIVILICA

502. VITEŠKE BRIGADE 19 J.-PRIVILICA

ALIJE ĐERZELEZA 1 J.-PRIVILICA

BRANISLAVA ĐURĐEVA 1 J.-PRIVILICA

VASIF-BEGA BIŠĆEVIĆA 2 J.-PRIVILICA

VASIF-BEGA BIŠĆEVIĆA 4 J.-PRIVILICA

TO 2/14,16 OZIMICE I

TO 4/6,8 OZIMICE I

TO 9 OZIMICE I

TO 13/A OZIMICE I

TO 15/A OZIMICE I

TO 15/B OZIMICE I

TO 15/C OZIMICE I

TO 16 OZIMICE I

TO 17/A OZIMICE I

LAMELA 2 OZIMICE I

LAMELA 3/2 OZIMICE I

LAMELA 3/5 OZIMICE I

LAMELA 4 OZIMICE I

LAMELA 4/2 OZIMICE I

LAMELA 4/5 OZIMICE I

SPO I B OZIMICE I

SPO II/A OZIMICE I

SPO II/B OZIMICE I

SPO II/C OZIMICE I

S+4/A OZIMICE I

S+4/B OZIMICE I

STO 1 OZIMICE I

BLOK 6 D3 OZIMICE II

BLOK 7 D2 OZIMICE II

BLOK 12 L4 OZIMICE II

 

Na osnovu radnog naloga upravitelj firma GTO izvršila je jučer (25. mart. 2020. godine) dezinfekciju zajedničkih dijelova zgrada na slijedećim zgradama: 

 

TO 1/6; 1/8, Sarajevska, Ozimice I

TO 17/2, Hasana Kjafije Prušćaka, Ozimice I

TO 12/1;12/2, Hasana Kjafije Prušćaka, Ozimice I

P+12/1, Hasana Kjafije Prušćaka, Ozimice I

P+8/2, Hasana Kjafije Prušćaka, Ozimice I

Lamela 4/1, Ferhad paše Sokolovića, Ozimice I

Lamela 4/3, Ferhad paše Sokolovića, Ozimice I

Lamela 4/6, Hamdije Ćemerlića

Lamela CB1, Bosanskih šehida, Ceravci

Lamela CB4,Bosanskih šehida, Ceravci

Lamela CB2, Bosaskih šehida, Ceravci

Lamela CB3 L1, Bosaskih šehida, Ceravci

Lamela CB3 L2, Bosaskih šehida, Ceravci

Lamela CB6 Josipa Vancaša, Ceravci

Lamela ABC, Zaima Imamovića, Ceravci

Bihaćkih branilaca 73, Prekounje

Husrefa Redžića 4, Prekounje

Kombiteks P+8/1,Ćamila Sijarića, Hatinac

5 Korpusa 12 B, Centar

Omera Novljanina, Privilica

H-5, V-og Korpusa, Centar

H-4, V-Ešrefa Kovačevića, Centar

 

Na osnovu radnog naloga upravitelj firma „Zijo & sin“ izvršila je jučer (25. mart. 2020. godine) dezinfekciju zajedničkih dijelova zgrada na slijedećim zgradama: 

Vasif Bega Bišćevića 16

Miroslava Krleže 2/2

L 3/3

L 3/4

L 4/4

Zaima Imamovića 54 (zgrada Bingo)

Lamela I, Ozimice

 

Uposlenici JKP Komrad nastavili su sa čišćenjem ulica i pješačkih staza. Na tim poslovima pored mehanizacije angažirani su uposlenici JKP Komrad. Također, vrši se redovan odvoz smeća.

 

Vodosnabdijevanje na području Grada Bihaća odvija se bez poteškoća i prekida. Voda na svim izvorištima koja su pod nadzorom JP „Vodovod“ Bihać je zdravstveno ispravna. Snabdijevanje električnom energijom na području grada Bihaća odvija se bez ikakvih poteškoća. PTT saobraćaj se odvija bez poteškoća.