Na području ZDK uhapšene još dvije osobe koje su pomagale Amelu Sejfoviću u bjekstvu

Home

Na području ZDK uhapšene još dvije osobe koje su pomagale Amelu Sejfoviću u bjekstvu


Iz Tužilaštva Kantona Sarajevo za Klix.ba je potvrđeno da su na području Zeničko-dobojskog kantona uhapšene dvije osobe za koje se sumnja da su pomagale u bjekstvu Amela Sejfovića iz KPZ Sarajevo.

Na području Zeničko-dobojskog kantona slobode su lišene još dvije osobe za koje postoji sumnja da su pomogle Sejfoviću u bijegu. Nakon kriminalističke obrade u MUP-u Kantona Sarajevo uhapšene osobe bit ce predate u nadležnost Tužilaštva KS", kazali su iz Tužilaštva KS.

Podsjećamo jutros su slobode ličena četvorica zatvorskih čuvara u KPZ Sarajevo zbog postojanja osnova sumnje da su pomogli Sejfoviću u bjekstvu.

Amel Sejfović je jučer uz prijetnju oružjem pobjegao iz KPZ Sarajevo, a prema dosadašnjim istražnim podacima u tom činu pomglo mu je nekoliko osoba. U sarajevskom naselju Ciglane pronađen je i motocikl za koji se pretpostavlja da ga je koristio Sejfović prilikom bijega.

Podsjećamo, Sejfović je bio među grupom optuženih za pljačku Raiffeisen banke u sarajevskom naselju Ilidža, kada je poginuo biciklista Kemo Bašić. Suđenje u ovom slučaju je u toku.

Prema optužnici koja je potvrđena 28. aprila prošle godine, pljačku su isplanirali Amel Sejfović, Arif Hajradinović, Alma Sejfović i Anel Hajrović.

Prilikom pljačke udarali su radnike i natjerali ih da otvore sefove iz kojih su uzeli oko 300 hiljada maraka. Zbog toga su nekoliko dana prije akcije kupili automobil i pancire.

izvor: klix.ba

Objavio: Pon, 04/09/2017 - 18:39

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top