Gradsko vijeće: Na vanrednoj sjednici konačni stavovi oko migrantske krize

U Bihaću ne smije doći do proširenja smještajnih kapaciteta za migrante bez odluke Operativnog štaba za migracije USK-a, poručili su iz Komunikacijskog tima grada Bihaća . U ovom timu negirali su informacije da se priprema teren za nove kontejnere u Borićima

Informacija da će na lokalitetu Borića biti instalirano 115 kontejnera za smještaj migranata nije tačna,  rečeno nam je u Komunikacijskom timu grada Bihaća, nakon što su kontaktirali   Međunarodnu organizaciju  za migracije, prenosi RTV USK.

Podsjetimo, početkom marta na stranicama Međunarodne organizacije za migracije objavljen je Javni poziv za nabavku 115 stambenih i 15 sanitarnih kontejnera, a koji bi ,navodno, trebali biti raspoređeni na području Bihaća i Sarajeva,  iako tačna  destinacija nije  konkretno definisana.  Stoga i nečudi bojazan  da će  Borići biti jedna od njih.  Da li zbog nepovjerenja  ili  iz politikanstva  na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća , odluka o utvrđivanju javnog interesa za nepotpunu eksproprijaciju nekretnina u svrhu  izgradnje transformatorske stanice  Borići  nije dobila dovoljan broj glasova.

I dok u Komunikacijskom timu  tvrde da su dobili uvjerenja da neće biti  proširenja smještajnih kapaciteta za migrante u Bihaću , za iduću sedmicu priprema se vanredna sjednica Gradskog vijeća,  na kojoj bi se trebali zauzeti konačni stavovi i zajednička politika grada,  po pitanju migrantske krize.