Na ulazu u BiH zabavno, putnici zaigrali kolo

N

Bh. građani iz inostranstva stižu kući za praznike, zbog čega se na granicama čeka i po nekoliko sati

Vrijeme je novogodišnjih praznika, što tradicionalno podrazumijeva dolazak bosankohercegovačkih građana iz inostranstva kući.

Zbog toga su ovih dana zabilježene gužve na graničnim prelazima sa Hrvatskom, na ulazu u Bosnu i Hercegovinu, zbog čega se u kilometarskim kolonama čeka na prelazak granice.

Najduže čekaju putnici na GP Gradiška, zbog čega su neki od njih odlučili da se malo zabave.

Pogledajte na ovom linku.

U videu kojeg su podijelile Nezavisne mogu se vidjeti putnici koji su, u skladu sa prazničnom atmosferom, zaigrali kolo čekajući u podugačkoj koloni da konačno uđu u BiH.

Inače, autor videosnimka je kazao da je na ulaz u BiH, kako bi došao kući u Banjaluku iz Njemačke, sinoć čekao oko dva sata.


Iz AMS kažu da se na graničnom prelazu Gradiška čeka u kolonama dugim i po 10 kilometara, putnici čekaju po četiri časa na hrvatskoj strani, dok su na strani BiH puštene sve četiri trake i čekanja su oko dva časa.

Inače, iz BIHAMK-a javljaju da je na graničnim prelazima: Velika Kladuša, Bosanska Gradiška i Gradina pojačana frekvencija putničkih vozila na ulazu u BiH. Na ostalim graničnim prelazima saobraćaj putničkih vozila jutros protiče uz zadržavanja do 30 minuta.

– Povodom katoličkog Božića od danas u 12 sati do sutra navečer do ponoći bit će zabranjen prevoz eksplozivnih materija na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine, dodaju iz BIHAMK-a.