Na završnici „Rotary kanjona“ u Bosanskoj Krupi učesnike i goste će zabavljati „Linija života“

Stotine registriranih učesnika iz Unsko-sanskog kantona, Bosne i Hercegovine i inostranstva ove će godine po četvrti put biciklima, električnim vozilila, trčeći, ili pak šetajući proći etapu od Srbljana do Bosanske Krupe.

 

Događaj pod nazivom „Rotary kanjon“ čiji je cilj ukazati na iznimnu ljepotu i prirodnu vrijednost Grmuškog kanjona rijeke Une ove će se godine održati 12. maja (subota). Završnica manifestacije, uz ručak, osvježenje i zabavni program uz grupu „Linija života“, planirana je u poslijepodnevnim satima na bosanskokrupskim Zelenim otocima.

 

Okupljanje i registracija učesnika koji to već nisu učinili je u Srbljanima u jutarnjim satima. U 13:30 sati planiran je zajednički ulazak u Bosansku gdje će gosti posjetiti uži dio grada, starogradsku tvrđavu Pset, šetalište Kej i park Zeleni otoci. Za sve učesnike Općina Bosanska Krupa će kao domaćin osigurati ručak (vojnički grah), a u partnerstvu sa ugostiteljskim objektima „Havana“ i „Zeleni otoci“ i zabavni program na Zelenim otocima. Sve učesnike i goste zabavljat će bosanskokrupska grupa „Linija života“.

 

Za sve one koji će šetati ili trčati do polazne tačke, odnosno Srbljana, bit će obezbijeđen prevoz iz Bihaća i Bosanske Krupe. U Bihaću je okupljanje kod Tehničkog fakulteta, a u Bosanskoj Krupi na Trgu Alije Izetbegovića do 7:30 sati kada se pod pratnjom kreće zajedno sa kolonom biciklista. Iz Srbljana u Bosansku Krupu, nakon registracije, kraćeg programa i zajedničkog fotografisanja učesnici kreću u 9:10 sati (pješaci) i u 10:00 svi ostali.

 

Obezbijeđen je i prevoz za povratak. Autobus i kamion za bicikla čekat će učesnike u 16:00 sati na Autobusnoj stanici Bosanska Krupa.

 

Cesta kojom će proći „rotarijanci“, od naselja Srbljani pa sve do ulaza u Bosansku Krupu, bit će zatvorena za redovan saobraćaj od 9:00 do 17:00 sati.

 

Organizator, Club Rotary iz Bihaća, ove godine očekuje najmasovniju manifestaciju do sada. Kažu da je sve spremno i da savršen doživljaj ovisi samo o vremenskim prilikama.

 

Pozivaju sve one koji žele učestvovati, ali i doći na završno druženje u Bosanskoj Krupi.

 

 

program.jpg

 

Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa