Nabavljena specijalistička oprema za policiju Unsko-sanskog kantona

Mup usk
Nakon provedenog postupka javne nabavke, danas je u Sarajevu , potpisan ugovor za isporuku specijalističke opreme-vatrenog otružja za potrebe Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona.

Radi se o nabavci najsavremenijeg taktičkog vatrenog oružja, namijenjenog za izvršenje specijalnih zadataka, a koja nije nabavljana u posljednje dvije decenije, pojasnio je Mujo Koričić, komesar policije.

- Nakon 20 godina naša policija dobija ovakvu vrstu opreme. Sa ovom nabavkom završili smo kompletno opremanje Jedinice za specijalističku podršku kao i nabavku opreme za lokalne policijske stanice, kaže Nermin Kljajić, ministar unutrašnjih poslova. 

Mustafa Ružnić, premijer Unsko-sanskog kantona ističe da je opremanje policije jedan od prioriteta u resoru unutrašnjih poslova te da će Vlada USK i dalje kontinuirano raditi na poboljšanju uvjeta rada i standarda policije. 

- Uvijek govorim, najbolja policijska agencija u Bosni i Hercegovini zaslužuje samo najbolje, a krajiški policajci to zasigurno jesu, kaže premijer Ružnić