Načelnik općine jedan dan: Tarik Gutlić učenik generacije u Osnovnoj školi Ahmet Hromadžić u Bosanskom Petrovcu

asd
- Nastavničko vijeće Osnovne škole „Ahmet Hromadžić“ u Bosanskom Petrovcu imalo je veliku dilemu oko proglašenja učenika generacije. Čak petero učenika bili su više nego odlični kandidati za prvog među jednakima. Za najboljeg je proglašen Tarik Gutlić, koji je osim priznanja dobio i priliku da bude načelnik Bosanskog Petrovca na jedan dan...

BOSANSKI PETROVAC, 11. septembra - Ko će biti učenik generacije u OŠ „Ahmet Hromadžić“ dilema je kojom se ozbiljno zanimalo nastavničko vijeće ove škole. Razlika između petero učenika bila je u nijansama, a za najboljeg je izabran Tarik Gutlić. Učenik generacije pored priznanja o stečenom statusu, dobio je i novčanu nagradu, ali i priliku da bude načelnik svoje općine na jedan dan.

Tarik je rođen u Rašinovcu i ako jednog dana zaista i bude načelnik Bosanskog Petrovca, obećao je da će se potruditi i osigurati tržište za sve vrijedne poljoprivrednike iz svoga kraja. Inače novčani fond za nagradu je dio paušala Općinskih zastupnika koji dobrovoljno daju u ovu, ali i druge svrhe.

Pogledajte PRILOG