Nađena nestala djevojčica iz Lajkovca: Otkrila je gdje je boravila, policija sve provjerava

Tinejdžerka Marija Đenadić (16) iz sela Ratkovac kod Lajkovca, čiji je nestanak prijavljen u ponedjeljak, pronađena je u Beogradu, živa i zdrava, saznaje „Blic“.

Kako za „Blic“ navode nezvanični, ali pouzdani izvori, nakon intezivne policijske potrage, djevojčica koja je svoj dom napustila u ponedjeljak u popodnevnim satima, pronađena je danas poslije podne na području Beograda i nije, kako je ispričala, oteta. 

- Ona je izjavila da nije oteta i zlostavljana, već da je otputovala kod momka. Provjerava se, međutim, je li bila kod muškarca s kojim se posljednji put dopisivala na Facebooku, a koji je, kako se sumnja, koristio lažni profil na toj društvenoj mreži. Djevojčica, u svakom slučaju, nije povrijeđena i negira da je oteta, već da je svojevoljno otišla od kuće – navodi naš izvor.

Prethodno je djevojčicin otac ispričao da sumnja da je njegovu oteo znatno stariji muškarac, mogući seksualni predator, koji je na Facebooku, kako bi stupio u kontakt sa njom i približio joj se, koristio lažni profil i predstavljao se kao mladić. On je, prijavljujući kćerkin nestanak, ispričao da je njegova kćerka, pošto joj je mobilni telefon oduzet, za posljednje ugovaranje viđenja sa tim muškarcem iskoristila bratov telefon, prenosi Avaz.

Prema saznanjima „Blica“, tinejdžerka je i prije godinu bila u emotivnoj vezi sa muškarcem iz drugog mjesta, sa područja Čačka, a pošto je često odlazila kod njega, kako je rekla njena majka, ispisali su je iz prvog razreda srednje škole u Lajkovcu, zbog velikog broja neopravdanih izostanaka.

Prije nestanka, tinejdžerka je viđena u mjestu Ćelije kod Lajkovca na Ibarskoj magistrali, gdje su je, zatekavši je prethodno na putu Lajkovac-Slovac, dovezli poznanici kojima je rekla „da će sa te stanice otputovati kod tetke u Beograd“.