POKUŠAO PROVALITI PA SE POLOMIO: Nadzorna kamera snimila pokušaj provale migranta u Bihaću

Nedavno su u Bihaću nadzorne kamere zabilježile pokušaj provale migranta u privatni objekt. Na društvenim mrežama se ubrzo pojavio snimak koji je uznemirio javnost.

Prema snimku, migrant je pokušao prvo uništiti nadzornu kameru, a nakon toga i provaliti u objekt kroz prozor iznad vrata.

Podsjećamo, prema podacima kojima raspolaže Uprava policije MUP USK-a od početka „migrantske krize“ na područje USK-a je pristiglo ukupno 10.113 ilegalnih migranata, od čega ih je najveći broj došao u Grad Bihać. U zadnje vrijeme je došlo i do znatnog povećanja dolazaka migranata na USK-a te je samo u mjesecu augustu pristiglo 1866 migranata, a u mjesecu septembru pristiglo je rekordnih 2764 migranta. Od ovog broja migranata gotovo trećina migranata nije imala nikakvih ličnih dokumenata te nismo bili u mogućnosti utvrditi njihov identitet jer ih Služba za poslove sa strancima nije preuzimala i obrađivala kako im je to u zakonskoj obavezi, a najveći broj ilegalnih migranata je došlo iz zemalja: Pakistan, Iran, Irak i Avganistan, dok je znatno manji broj pristiglih migranata iz Sirije, Bangladeša, Indije i drugih zemalja.