Nadzorne kamere otkrile napadača na Vladimira Kovačevića

Čolić ranije nije osuđivan i protiv njega se ne vodi drugi krivični postupak

Među dokazima protiv kojih će se suočiti Marko Čolić Roda (31), bokser iz Banje Luke, a koji je uhapšen zbog pokušaja ubistva Vladimira Kovačevića (36), novinara BN televizije, nalazi se i snimak kamere koja je, po svemu sudeći, snimila kretanje osumnjičenog.

To se, naime, može zaključiti na osnovu onoga što je jučer rečeno u sudnici Okružnog suda u Banjoj Luci, gdje je održano ročište o određivanju pritvora Čoliću, a koji je, sudskom odlukom, smješten mjesec iza brave.

Iako je Čolićev advokat Gordan Jovišević pokušao uvjeriti sudiju za prethodni postupak da nema osnova da se tridesetjednogodišnjaku odredi pritvor, njegovi argumenti pali su u vodu.

- Tužilac nije pružio valjano obrazloženje u pogledu kvalifikacije djela koje se Čoliću stavlja na teret. Osim toga, u prijedlogu za pritvor navodi se da su oštećenom nanesene teške i po život opasne povrede, ali nisu pruženi dokazi koji to potvrđuju. Tužilac nije obrazložio na osnovu čega zasniva svoju tvrdnju da je riječ o po život opasnim povredama - naveo je Jovišević.

U pokušaju da boksera spasi od pritvora, advokat je, između ostalog, istakao da Kovačevića Tužilaštvo još nije ni saslušalo u svojstvu oštećenog, iako je jučer bio 11. septembar, a novinar je iz bolnice izašao 31. avgusta.

- Predlažem da se ne usvoji prijedlog Tužilaštva i da se osumnjičeni odmah pusti na slobodu - poručio je Jovišević, dok Čolić u sudnici nije imao želju da govori mnogo.

Naime, bokser, koji je u pratnji dvojice sudskih policajaca doveden s lisicama na rukama, samo je kratko rekao da se slaže s onim što je rekao njegov branilac te da nema šta dodati. Ništa nije u sudnici govorila ni tužiteljica Tatjana Ninković.

Čolić, kako saznaju "Nezavisne", ranije nije osuđivan i protiv njega se ne vodi drugi krivični postupak. Razveden je i živi u vanbračnoj zajednici.

Podsjetimo, policija traga za najmanje još jednim napadačem, te istražuje motive napada, koji je itekako uznemirio Kovačevićeve kolege novinare, a koji očekuju da se ovaj slučaj potpuno rasvijetli.

Kovačević nam je u ponedjeljak rekao da je zadovoljan dosadašnjim tokom istrage, ali da očekuje da ona rezultira imenima nalogodavaca.

- Dok god se ne otkrije ko je naručilac napada, neću smatrati da je istraga završena - rekao je Kovačević za "Nezavisne" te dodao da s uhapšenim ranije nije imao nikakav kontakt, tako da je lični motiv isključen.

Čolić je osumnjičen da je, s najmanje još jednim saučesnikom, teleskopskim palicama, 26. avgusta oko 20.40, u banjalučkoj ulici Banović Strahinje, gotovo na kućnom pragu premlatio Kovačevića, oca dvoje maloljetne djece.

Izvor: