Nagelsmann navijačima rekao da je Lewa potpisao, a onda ih duboko razočarao

.
Na proslavi titule

 

Bayern je jučer slavio protiv Borussije s 3:1 u Klasikkeru i tako tri kola prije kraja sezone osigurao 10. titulu u nizu.

Nakon utakmice u jednom minhenskom restoranu okupila se cijela ekipa Bayerna da proslave veliki uspjeh, a sve su pratili novinari. Upravo su oni objavili da se trener Nagelsmann prvi pojavio na događaju.

Tu nije mogao izostati ni najbolji strijelac. Robert Lewandowski se pridružio timu nešto kasnije sa svojim prijateljima. Trenutak nakon njegovog pojavljivanja, trener Bayerna se nagnuo kroz prozor i doviknuo navijačima da je Poljak odlučio potpisati novi ugovor. Trenutak kasnije, međutim, morao ih je razočarati i nekoliko puta im je naglasio da se samo šalio.

Lewandowski, prema novinarima "Sport1", nije bio predugo na zabavi. Otišao je otprilike sat do sat i po kasnije. No, to nije značilo kraj slavlja, jer je u restoranu ostalo još nekoliko igrača.

Bayern u preostala tri kola može mirno da pristupi utakmicama. Imaju još utakmice s tri momčadi do kraja sezone. To su Mainz, Stuttgart i Wolfsburg.

Salihamidžić: Od prodaje Lewandowskog ovog ljeta nema ništa

Sportski direktor Bayerna, Hasan Salihamidžić, otkrio je da klub ne namjerava pustiti Roberta Lewandowskog ovog ljeta.

"Biste li razmislili o prodaji Roberta Lewandowskog kada bi vam Barcelona ponudila između 40 i 50 miliona eura za njega?", pitao je novinar bivšeg bh. reprezentativca, a on je kao iz topa ispalio: "Ne".

Novinar je potom pitao Brazzu da li to znači da će Lewandowski ostati u Bayernu i naredne sezone, a Salihamidžić mu je dao jasan odgovor.

"Da, on ima važeći ugovor do ljeta 2023. godine. Razgovarao sam i s njim i s njegovim menadžerom. Imamo svo vrijeme svijeta ispred sebe. Robert je najbolji napadač svijeta i ponosni smo što igra za nas. Još nismo počeli pregovarati, ali to ćemo sada uraditi", poručio je sportski direktor Bayerna.