fbpx Najava: Predstava “Smeće” uskoro u Cazinu

Najava: Predstava “Smeće” uskoro u Cazinu

Home

Najava: Predstava “Smeće” uskoro u Cazinu


JU “Kulturni centar” Cazin nastavlja sa nizom lijepih, društveno, ali i kulturno korisnih događaja u našoj sredini.

Nakon predstave “Ćiro”, na scenu naše Ustanove dolazi naš prijatelj, rado viđeno lice u Krajini, mladi Hercegovac, glumac Ivo Krešić.

Napisao je tekst za predstavu koju je nazvao “Smeće” i koju će igrati na “daskama koje život znače” u našem gra adu, u petak, 01.12.2017. godine.

Predstavu je režirao Mario Kovač, muziku radio Marko Jakovljević, scenografiju i kostim Davor Prah, vizuelni identitet Igor Mihovilović, a sve u produkciji Malogteatra Mostar i Herceg Stjepan Kosače-Kazališta u Močvari.

Predstava traje 75 minuta, a cijen aulazniceiznosi 5 KM.

Premijerno je izvedena u Mostaru, Zagrebu, nakon čega dolazi prvo u Krajinu, u Cazin.

U predstavu pored Ive igra i pas Flija.

“Temeljena na istinitom događaju (odavno već znamo da nikakava mašta ne može nadmašit i stvarnost) vezano muzostavljanje smeća pred tuđim vratima i netrpeljivostima koje zbog toga nastaju (od ružnih riječi do šamara, od uključivanja prijatelja i rodbine u tuču do međudržavnog sukoba), Krešić priča priču „normalnog muškarca“ koji reagira na nepravdu. Iako inzistira na svojoj toleranciji, brzo shvaćamo da se radi o gotovo granično netrpeljivoj osobi, kojoj svi smetaju i koja u svemu i svima vidi nešton astrano. Njegovi umišljaji vode ga u novu stvarnost gdje prestaje razlikovati činjenice od vlastitih konstrukcija događaja. A onda kupuj epištolj...” (Iz Kriritke Olge Vujović povodom premijere u Zagrebu).

Karte su u prodaji od sutra, u JU “Kulturnicentar” Cazin, svakim radnim danom od 07:00 do 15:30 h.

Za sve koji žele pročitati nešto više o predstavi i njenoj odličnoj izvedbi, to mogu učiniti na slijedećem linku: http://kritika.ba/morbidno-s-komickim-olaksanjem/

 

 

PREDSTAVA

 

(Izvor: Kulturni Centar Cazin)

 

Topic
Objavio: Tue, 14/11/2017 - 15:07

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top