Najavljeni prekidi u isporuci električne energije na području Cazina

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 8 stepeni Celzijusa. Prema posljednjim dostupnim podacima na voda.ba vodostaj Mutnice iznosi 104,00 cm.

Policijska stanica Cazin imala je pet intervencija. Krivično djelo "teška krađa" evidentirana je na Japića brdu, a javni red i mir je narušen tri puta: u Gornjoj Koprivni svađom, vikom, drskim i nepristojnim ponašanjem, te fizičkim napadom, zatim u Šturliću svađom, vikom i drskim ponašanjem od strane dva lica, te u Osretku-Kula drskim i nepristojnim ponašanjem.

Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, u naselju Polje došlo je do slijetanja 1 m/v prilikom čega je pričinjena materijalna šteta, dok povrijeđenih lica nije bilo.

Cazinski vatrogasci imali su mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 54 pacijenata dok je sanitet korišten tri puta.

Vodosnabdjevanje redovno, bez prekida, osim u području grada od zgrade Suda pa prema Tatarima, gdje je zbog aktiviranja klizišta u Ulici dr. Irfana Ljubijankića došlo do pucanja vodovodne cijevi i prekida u isporuci vode za navedeno područje. Sanacija je u toku, a saobraćaj na ovoj dionici je obustavljen i vozi se alternativnim pravcima. Zbog kvara na glavnom cjevovodu kojim se napaja PS Šturlić i rezervoar Šturlić od jučer su bez vode dijelovi MZ Tržačka Raštela i MZ Šturlić. Zbog specifičnosti kvara (veliki profil cijevi te močvaran teren) JKP Vodovod Cazin sa sanacijom kvara započeo je jutros.

Što se tiče elektrosnabdjevanja, podružnica “Elektrodistribucija” Bihać obavještava kupce da će dana 27.09.2019. zbog planiranih radova na  elektroenergetskim objektima doći do prekida u isporuci električne energije u vremenskom periodu 08:00-16:00 za trafo-područja: Majetići, Srbljani, Stari grad, Brdo Ostrožac, Ostrožac, Prošići.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, jutarnja magla smanjuje vidljivost na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, a izdvajamo puteve uz Savu, Drinu, Vrbas i Spreču, te mjestimično magistralni put M-17 Sarajevo-Konjic-Jablanica.

Vanredan prevoz danas se kreće na relaciji Lapišnica-Višegrad-GP Vardište. Molimo vozače koji se imaju namjeru kretati ovom dionicom da voze opreznije i da poštuju upute ovlaštenih lica iz pratnje.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila, moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. U noćnim satima saobraćaj se obustavlja od 00:30 do 04:30 sati. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo autoput A-1 Butile- Sarajevo zapad-Lepenica, kao i magistralne puteve: M-18 Olovo-Kladanj-Stupari, M-1.8 Srebrenik-Orašje, M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-18 Semizovac-Vogošća, M-5 Lanište-Ključ i M-5 Jezero-Jajce.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.