Najmlađa milijarderka na svijetu prodala većinski dio svoje kompanije

Stvorila pravu imperiju i jedan od vodećih kozmetičkih brendova

Najmlađa milijarderka na svijetu Kajli Džener (Kylie Jenner, 22), bez obzira na to što je svojim rukama stvorila milione, izgleda da se baš i ne snalazi najbolje kad je riječ o raspolaganju novcem.

Kako pojedini svjetski mediji pišu, Kajli je zapala u tešku finansijsku krizu, a da stvari ne idu baš kako valja, potvrdila je prodajom dionica u svojoj kompaniji "Kylie Cosmetics". 

Jedan veliki gigant u svijetu kozmetike otkupio je 51 posto udjela u njenoj kompaniji, što znači da mlada milijarderka više nije većinski vlasnik kompanije koju je osnovala.

Rijaliti zvijezda stvorila je pravu imperiju i jedan od vodećih kozmetičkih brendova u svijetu.

Njeni proizvodi često su bili rasprodati u samo nekoliko minuta od lansiranja. Kajli je sve započela prodajom ruževa, ali je toliko dobro krenulo da se kasnije proizvodnja proširila na ostale komade šminke i preparata za njegu. 

Prema "Forbesovoj" listi, sam brend "Kylie Cosmetics", koji je pokrenula 2015. godine, vrijedan je 900 miliona dolara (812,7 miliona eura). 

- Ništa nisam očekivala. Ne mogu da predvidim budućnost. Ali, osjećaj je predivan - izjavila je Kajli za magazin "Forbes" nakon što je ušla u historiju kao najmlađa milijarderka, prenosi Telegraf.rs.