Najmlađi Cazinjani večeras zajedno dočekuju mubarek mjesec!

Mala svečanost "Ramazanski kandilji" i ove se godine održava dan uoči nastupanja najodabranijeg mjeseca u godini, a u organizaciji Medžlisa islamske zajednice Cazin, džemata "Stara medresa" i uz podršku Grada Cazina.

Tako će se najmlađi Cazinjani sa svojim kandiljima okupiti prije 19 sati kod stare Medrese (gornja čaršija) i u povorci krenuti ka centru grada. U sali Kulturnog centra dočekaće ih organizatori programa te će i ove godine, iz pjesmu i puno radosti, dobiti prigodne poklone i naravno, ramazanske zadatke.
Naime, cilj programa je, kako i nalaže mjesec ramazan,  jačanje svijesti o potrebi činjenja dobrih djela, stalnom učenju i razvoju humanosti, te niza drugih dobrih i vrijednih osobina kod pojedinca i zajednice. Simbolični ramazanski zadaci koje će djeca dobiti, uz poklone, upravo su takve poruke koje u ramazanu trebaju zaživjeti i biti zadržane nakon prolaska ovog mjeseca.
Još uvijek imate vremena da se spremite i dovedete svoje najmlađe. Ramazan nastupa večeras u 20 i 14 minuta, dočekajmo ga zajedno!