Najmlađi u prvom planu - Simbolično obilježavanje dolaska Bajrama

DOček
- S obzirom na trenutnu situaciju vezano za još uvijek aktuelno stanje pandemije, tj. nemogućnost održavanja većih svečanosti obilježavanja ovogodišnjeg Ramazanskog bajrama, Medžlis IZ-e Bihać, odnosno asocijacija “Iskre” i Grad Bihać, odnosno Turistička zajednica Grada Bihaća, zajedno su priredili simbolično obilježavanje najvećeg muslimanskog praznika

BIHAĆ, 25. maja - Uz ograničen broj prisutnih, ponajviše onih namlađih, prelijepi prirodni pejzaž Brekovačkog starog grada, uz ašare i ilahije, te nezaobilazne bajramske slatke zakuske, ukrasili su lampioni i vatromet.

“Prošle godine za Ramazanski i za Kurban bajram poklonili smo građanima velike koncerte Hora Hamza i Divanhane. Bila su to vjerovatno dva najljepše obilježena bajrama do sada u našem gradu. Za ovu godinu planirali smo da u najmanju ruku to ponovimo. Situacija sa pandemijom nas je spriječila u toj namjeri, ali nismo željeli da ovaj bajram prođe a da ga bar na ovakav simboličan način ne obilježimo”, rekao je v.d. direktora TZ Grada Bihaća Armin Amidžić.

Najmlađima je tom prilikom glavni imam Medžlisa IZ-e Bihać podijelio bajramske paketiće, te i ovu priliku iskoristio da prisutnima u vlastito ime i u ime muftije bihaćkog prisutnima čestita Bajram.

“Mi bosanski muslimani, za razliku od muslimana u mnogim drugim zemljama širom svijeta, ovaj bajram dočekali smo u svojim džamijima i zahvalni smo Allahu dž.š. na tome. Hvala ljudima koji su našli za shodno da i na ovaj skroman način obilježimo naš praznik, u nadi da ćemo već narednog bajrama biti u prilici da ponovo zajedno priredimo bajramsku svečanost na koju ćemo moći pozvati sve naše sugrađane”, rekao je tom prilikom glavni imam Medžlisa IZ-e Bihać Mensur ef. Ćehić.