Nakon lockdowna u Austriji slijedi rasprodaja

Austrija
Nakon ukidanja mjera, odnosno završetka lockdowna, u Austriji se očekuje veliki val rasprodaja, pogotovo u tekstilnoj industriji.

 

Naime, u skladištima trgovaca odjećom trenutno se nalazi više od 50 milijuna neprodanih artikala koji će se nakon lockdowna vjerojatno naći na policama trgovinama.

“Mnogi trgovci morat će prodavati svoju nagomilanu robu ispod cijene bez obzira na sve gubitke”, rekao je predsjednik udruženja trgovaca Rainer Will.

Trgovine odjećom se žale na veliko smanjene prometa u odnosu na 2019. godinu. Stručnjaci govore o gubitku od čak šest milijardi eura koji je prouzrokovan lockdownom. Kako ističu iz Udruženja trgovaca radi toga je trenutno ugroženo 45.000 radnih mjesta.

On smatra da će trgovci zimsku kolekciju prodavati u outlet centrima ili čak pokloniti humanitarnim organizacijama. Po njegovom mišljenju malo trgovaca će se odlučiti na čuvanje robe do sljedeće sezone.

Zbog svega navedenog iz Udruženja trgovaca zahtijevaju hitnu pomoć austrijske vlade. Oni očekuju da vlada troškove za sezonsku robu nadoknadi u visini od 90 posto.