NAKON PISANJA CAZIN.NET-a: Kantonalna ispekcija zatekla katastrofalno stanje na deponiji Meždre (VIDEO)

Home

NAKON PISANJA CAZIN.NET-a: Kantonalna ispekcija zatekla katastrofalno stanje na deponiji Meždre (VIDEO)


Kantonalna uprava za inspekcijske poslove, nakon pisanja portala cazin.NET, je izvršila inspekcijski nadzor na deponiji Meždre - Vlaški do, zbog nepropisnog odlaganja životinjskog otpada. 

Zatečeno stanje je katastrofalno

Kako ne postoji mogućnost upravnog djelovanja od strane Kantonalne ispekcije oni će obavijestiti nadležnu Federalnu inspekciju za zaštitu okoliša o zatečenom stanju ali i zatražiti mogućnost prijenosa nadležnosti.


Na deponiji „Meždre“ otpad odlažu komunalna preduzeća općina Bosanska Krupa i Bužim te grada Cazina.

Pored odlaganja komunalnog otpada, a i razlog što je najviše zasmetalo mještanima okolnih sela, tvrdi direktor Kantonalne inspekcije je odlaganje životinjskog otpada:


Ovaj otpad je samo dijelom zatrpan te se iz tog razloga širi neugodan miris i predstavlja potencijalnu opasnost za mještane. Dodaje da bi se nadležni organi i operateri koji koriste deponiju trebali pozabaviti pravilnim tretiranjem ove vrste otpada.

Ako ništa, operateri bi trebali imati posebna grobna mjesta, ne na ovakav način. To su neke veće jame i poseban način tretiranja i dezinciranja, ali na ovaj način ne može i neće moći na ovaj način.

Mi ćemo iscrpiti sve zakonske mogućnosti i upoznati nadležne organe kako bi u budućnosti dobili ljepšu sliku“, izjavio je prilikom pojsete deponiji Meždre za Dnevnik RTV USK Mahmut Jukić, direktor Kantonalne inspekcije.


Pogledajte kompletan prilog RTV USK klikom na video ispod:

(Cazin.NET)

 

Tagovi
Topic
Objavio: Ned, 03/09/2017 - 10:11

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top