Nakon posjete Izetbegovića i Ramića porodica Verunica dobit će krov nad glavom (FOTO)

Home

Nakon posjete Izetbegovića i Ramića porodica Verunica dobit će krov nad glavom (FOTO)

Nakon provedenih potrebnih procedura potpisan je ugovor o donaciji građevinskog materijala porodici Muharema Verunice, kojem je uslijed kvara na električnim instalacijama izgorjela porodična kuća.

Podsjetimo, porodicu Verunica 15. jula posjetili su član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica, Edin Ramić, federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Šemsudin Dedić, kao i muftija mostarski Salem ef. Dedović sa lokalnim predstavnicima.

bakir

Tom prilikom  petočlanoj porodici Verunica obećana je izgradnja nove kuće kako bi ova porodica trajno riješila stambeno pitanje. Potpisivanjem ugovora o donaciji građevinskog materijala dato obećanje je ispunjeno.

bakir1

Kako je na svom facebook profilu napisao Arif Kovačević, zastupnik u Skupštini Kantona 10 pomoć će stići i iz Rijaseta IZ u BiH kako bi se na kvalitetan način riješilo ovo pitanje.

bakir2

Takođe,  potpisan je i ugovor o izgradnji kuće po sistemu ključ u ruke teško oboljelom Dževadu Šeremetu, kao i Mahmutu Mešiću i Sulejmanu Ćaru čime će biti riješeno stambeno pitanje ovih porodica.

 

(Izvor: bportal.ba)

Tagovi
Objavljeno: Pet, 18/08/2017 - 18:41

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top