Nakon saobraćajne nesreće u automobilu izgorila braća od 12 i 19 godina

nesreća
Dvije osobe poginule su u teškoj prometnoj nesreći jučer popodne na lokalnoj cesti na području Lupoglava u Istri. Živote su izgubila dvojica braće od 12 i 19 godina, rekli su stanovnici Lupoglava. Policija informaciju nije ni potvrdila ni demantirala. Kazali su tek da provjeravaju i da će obdukcija biti u ponedjeljak.

 

Nesreća se dogodila u petak oko 17.45 na lokalnoj cesti od naselja Brest pod Učkom prema Lupoglavu, kada je vozač automobila Renault Clio, pulske registracije, prešao na lijevu stranu i udario u stablo uz rub kolnika.

Auto udario u stablo pa se zapalio
Nakon što se automobil odbio od stabla, sletio je niz padinu i zapalio se. U potpunosti je izgorio, a u njemu su pronađena tijela dvije osobe.

“Još uvijek se utvrđuje identitet zato što, s obzirom na stanje u kojima su bila izgorena tijela, nije moguće vizualno prepoznavanje. Auto je policija izvukla i nalazi se u dvorištu policijske postaje Pazin zato što je Državna odvjetnica naložila vještačenje vozila”, rekli su iz PU istarske.

Dodali su da su i oni čuli od mještana da se radi o dva brata, no to još ne mogu potvrditi.

 

Šef vatrogasaca: Vidjeli smo tijela tek kad smo ugasili vatru

Zapovjednik JVP-a Pazin Vjekoslav Valenta je ispričao kakav su prizor zatekli jučerašnjim izlaskom na teren.

“Dojava je bila u 17:48 i odmah se podiglo vozilo s grupom vatrogasaca koji su na mjesto događaja došli u 18:05 te su s kolegama iz DVD-a Lupoglav odmah počeli s gašenjem zapaljenog automobila. Automobil je bio u razbuktaloj fazi i tek kasnije, kada su vatrogasci došli do mogućnosti da izvrše kontrolu, uvidjeli su da se u automobilu nalaze tijela smrtno stradalih”, rekao je Valenta.

Obavijestili su policiju i hitnu pomoć koja je već bila na terenu te su onda policijski službenici nastupili s očevidom.

“Radilo se o požaru u potpuno razbuktaloj fazi i u početku nismo ništa vidjeli. Kako se vatra počela smanjivati, vatrogasci su počeli uviđati obrise i da se nešto u automobilu nalazi. Kada se vatra ugasila, bilo je jasno da se unutra nalaze dva tijela”, rekao je Valenta.