Nakon smrti milijardera Epstajna, smijenjen direktor zatvora na Menhetnu

Direktor saveznog zatvora na Menhetnu je privremeno smijenjen i dvojica radnika suspendirana nakon što je u subotu u zatvoru pronađen mrtav milijarder Dežfri Esptajn (Jeffrey Epstein), optužen za seksualno iskorištavanje maloljetnica i organiziranje maloljetničke mreže prostitucije.

Danas je ministar pravosuđa naredio upravi zatvora da privremeno smijeni direktora Metropolitan Correctional Centera do zaključenja istrage FBI-a i glavnog inspektora - stoji u saopćenju portparolke ministarstva Keri Kupek (Kerri Kupec). prenosi Avaz.

Zatvorska uprava je također do zaključenja istraga, suspendirala dvojicu radnika MCC-a odgovornih za zatvorsku jedinicu u kojoj je bio Epstajn, dodala je i precizirala mogućnost donošenja i dodatnih mjera.

Milijarder Epstajn (66) je pronađen mrtav oko 6:30 sati u subotu ujutro u zatvoru, poznatom kao sigurnom, gdje je čekao proces koji je trebao početi najranije u junu 2020. 

U nedjelju je nekoliko medija izvijestilo da je Epstajn ostao sam u ćeliji, iako bi tamo uvijek trebala biti dva zatvorenika, i da nije poštovana procedura patrole svakih 30 minuta.