fbpx Nakon smrti milijardera Epstajna, smijenjen direktor zatvora na Menhetnu

Nakon smrti milijardera Epstajna, smijenjen direktor zatvora na Menhetnu

Home

Nakon smrti milijardera Epstajna, smijenjen direktor zatvora na Menhetnu

Direktor saveznog zatvora na Menhetnu je privremeno smijenjen i dvojica radnika suspendirana nakon što je u subotu u zatvoru pronađen mrtav milijarder Dežfri Esptajn (Jeffrey Epstein), optužen za seksualno iskorištavanje maloljetnica i organiziranje maloljetničke mreže prostitucije.

Danas je ministar pravosuđa naredio upravi zatvora da privremeno smijeni direktora Metropolitan Correctional Centera do zaključenja istrage FBI-a i glavnog inspektora - stoji u saopćenju portparolke ministarstva Keri Kupek (Kerri Kupec). prenosi Avaz.

Zatvorska uprava je također do zaključenja istraga, suspendirala dvojicu radnika MCC-a odgovornih za zatvorsku jedinicu u kojoj je bio Epstajn, dodala je i precizirala mogućnost donošenja i dodatnih mjera.

Milijarder Epstajn (66) je pronađen mrtav oko 6:30 sati u subotu ujutro u zatvoru, poznatom kao sigurnom, gdje je čekao proces koji je trebao početi najranije u junu 2020. 

U nedjelju je nekoliko medija izvijestilo da je Epstajn ostao sam u ćeliji, iako bi tamo uvijek trebala biti dva zatvorenika, i da nije poštovana procedura patrole svakih 30 minuta. 

Topic
Objavio: Wed, 14/08/2019 - 08:57
Back to top