Nakon što ga je Debevec sačuvao kao direktora OSA-e, Osmica nastavlja da podmeće

osa
Kako je predizborni plan Mehmedagićeve ekipe “šaja – raja” propao da se kompromitira SBB

 

Kao što je široj javnosti poznato, već nekoliko izbornih ciklusa, prljava propagandna mašina vezana za višedecenijsku dinastiju uvijek uoči izbora Fahrudina Radončića pokušava na svaki način da veže za Nasera Keljmendija.

Čak i nakon što je na suđenjima u Prištini, pred međunarodnim tribunalom EULEX-a i, poslije toga, pred Sudom BiH, bez ikakve dvojbe dokazano da Radončić nema nikakve kriminalne mrlje, (para)obavještajna služba nikako da stane.

U Sarajevu se već mjesec dana otvoreno priča kako se Naser Keljmendi vratio u BiH, i da mu je glavnu podršku pri prelasku granice i boravku u Sarajevu omogućila ekipa bliska Osmanu Mehmedagiću Osmici.

Naime, Mehmedagić redovno održava vezu sa političko-partijskim biltenom “Slobodna Bosna”, koji je već dugo zadužen za plasiranje najmonstruoznijih laži i blaćenje političkih neistomišljenika vladajuće porodične dinastije.

Tako su se danas plasirale informacije gdje novinari tog biltena, vrlo razočarano, objavljuju da je Naser Keljmendi u Sarajevu i da ne nikako ne može da dođe do Fahrudina Radončića, “koji ne želi da ga primi”.

Bolji poznavaoci obavještajnih prilika u Sarajevu iz toga izvlače zaključak da je Naser Keljmendi ovih predizbornih dana u Sarajevu nimalo slučajno, jer su Radončića zaista zvali pojedini, “historijski važni” članovi SDA, da ga zamole da primi Nasera Keljmendija.

Radončić, kao bivši ministar sigurnosti, to nije učinio ne samo zato što se Keljmendi nalazi na crnoj američkoj listi, nego zato što se protiv njega vode i neke aktivne istrage u pojedinim tužilaštvima naše zemlje.

Očigledno, Osmanu Mehmedagiću Osmici i njegovoj “šaji - raji”, propao je plan da uoči izbora kontroverznog Keljmendija uslikaju ili povežu s Radončićem, i sada čak ne umiju ni da sakriju da im je plan propao.

Iz ovoga nije teško izvući zaključak kako Osman Mehmedagić Osmica, nakon što ga je njegov najbolji prijatelj Ranko Debevec sačuvao u stolici direktora OSA-e, nastavlja sa prljavim igrama protiv Radončića.

Ipak, Mehmedagiću ova vrsta dugogodišnjih podmetanja da Radončića veže sa pojedinim licima nije baš najpametnija.

U javnosti je već bilo informacija kako je Mehmedagić iz policije uklonio nekoliko sarajevskih policajaca, tako što im je ukinuo sigurnosne provjere.

Njihova jedina “nesreća” je bila ta što su prilikom prisluškivanja narkodilera i njihovih razgovora čuli ili evidentirali da se narkomani međusobno na telefon hvale kako ih štiti Mehmedagić i koje su maršrute za dilanje droge sigurne, jer ih je “Osmica pokrio”, te ih na tim mjestima policajci neće zaustavljati.

Upravo žalbe ovih policajaca, čija puna imena i prezimena se nalaze kod državnog tužitelja Olega Čavke, jedan su od osnovnih razloga aktuelne afere izbora članova Komisije za drugostepeno rješavanje postupka sigurnosnih provjera za policijske i državne službenike, gdje je Bisera Turković ukonila prijedlog Fahrudina Radončića.

Radončić je prvo Vijeću ministara predložio osobu koja ima provjerene i besprijekorne reference, dok je Turković, umjesto njega, dala ime koje odgovara svemogućem Osmici. Taj čovjek uopće nije ispunjavao zakonom predviđene uslove, a Mehmedagić je pored njega u ime OSA-e, preko Turković, predložio još jedno ime penzionera. 

Dodatno, Mehmedagić je preko Turković predložio još jedno ime, čime bi imao većinu u toj komisiji i spomenuti policajci i drugi ne bi imali mogućnost da im se dozvoli rad.

Izjava Bisere Turković u Tužilaštvu BiH da je ona predložila imena koja joj je dala “Kadrovska komisija SDA”, najbolje potvrđuje šta zaista stoji u pozadini svega.