Nakon stravične nesreće u Tesliću: Djevojčica skinuta s aparata za disanje

nesreca
Njen otac Zoran Livnjak u sudaru je, također, zadobio teške povrede glave

 

Zdravstveno stanje Sofije Livnjak (4) iz Teslića, koja je teško povrijeđena u saobraćajnoj nesreći u kojoj su poginule njena sestra Dragana (19) i majka Svjetlana Livnjak (37) je u blagom poboljšanju, dok je njen otac Zoran i dalje priključen na aparate za disanje, potvrđeno je u UKC Republike Srpske. 

- Pacijentica je hospitalizovana na Odjelu intezivne njege u zgradi Maternitea UKC RS sa teškim povredama glave. Djevojčica je odvojena od aparata za mehaničku ventilaciju. Njeno zdravstveno stanje je u blagom poboljšanju, s tim da su sve dalje prognoze preuranjene - rekao je anesteziolog dr. Dejan Nikić.

Njen otac Zoran Livnjak u sudaru je, također, zadobio teške povrede glave.

- Pacijent je i dalje priključen na aparate za mehaničku ventilaciju, životno je ugrožen, a sve dalje prognoze u vezi sa njegovim zdravstvenim stanjem su preuranjene - navode u UKC RS.

Porodica je stradala 15. avgusta kada je na magistralnom putu Kotor Varoš - Teslić došlo do sudara njihovog automobila Fiat Marea i Audija A6, kojim je upravljao Goran Bijelac (20) iz Teslića.

Prvi rezultati istrage ukazuju da je nesreću izazvao Bijelac koji je Audijem prešao u lijevu saobraćajnu traku. U trenutku nesreće mladić nije imao vozačku dozvolu koja mu je ranije oduzeta zbog prebrze vožnje. Na mjestu gdje je brzina ograničena na 50 kilometara na sat, uhvaćen je u vožnji od čak 101 kilometar na sat.