Nakon više godina čekanja: Rekonstrukcija niskonaponske mreže u Čekrlijama kod Bihaća

Home

Nakon više godina čekanja: Rekonstrukcija niskonaponske mreže u Čekrlijama kod Bihaća

Godine 2017. potpuno je normalno da gradska, prigradska i ruralna naselja imaju kvalitetno snabdijevanje električnom energijom i rasvjetu.

Međutim, ovo nije slučaj u Čekrlijama kod Bihaća, gdje mještani imaju probleme sa strujom i rasvjetom niz godina. Nakon jučer održanog sastanka na kojem je bio prisutan i direktor Elektrodistribucije Bihać Zijad Mujagić, kazano je da se počinje sa radovima koji će trajati dok se ovaj posao ne završi, a predviđa se da bi isti mogao biti završen do kraja septembra ove godine.

Direktor Mujagić je naglasio da je za ovaj projekat posebno zaslužan gradski vijećnik Dinko Bećirspahić (SBB), koji je svojim angažmanom prema nivou Federacije BiH da veliki doprinos da se počne sa radovima.

“Veliko hvala direktoru Elektrodistribucije gosp. Mujagiću koji je prisustvovao ovom sastanku i sa kojim smo prošli teren i sporna mjesta na kojima će se izvoditi radovi. Hvala mu na riječima koje je uputio meni i mojem angažmanu za realizaciju navedenog projekta, također hvala federalnoj zastupnici i predsjednici KO SBB USK Azri Hadžić-Bećirspahić koja je doprinijela kako bi se krenulo u realizaciju ovog projekta.”, kazao je nakon sastanka Dinko Bećirspahić.

Veliki broj mještana bio je prisutan na sastanku, na kojem su upoznati sa projektom rekonstrukcije niskonaponske mreže i postavljanju betonskih bandera. Ovaj projekat je osnovni preduslov za instalaciju rasvjete za koju će ljudi zaslužni za realizaciju ovog projekta morati uložiti dodatne napore, kako bi i to bilo realizirano.

 

(Izvor: USN)

Topic
Objavito: Pon, 08/21/2017 - 14:45

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top