Nanesite masku, podmladićete kožu

Od banana se pravi jedna od najboljih antiejdžing maski za lice.

Izgnječite jednu bananu u činiji i dodajte kašičicu ružine vode. Dobro promiješajte, pa nanesite masku na kožu lica i vrata. Ostavite da se osuši 15-30 minuta, pa je isperite hladnom vodom. Neće vam škoditi ako to budete činili svakog drugog dana. Naprotiv, kako je bogata vitaminima E i A, podmladiće kožu i daće joj sjaj. Osim toga, pokazala se djelotvornom kod problema sa pigmentacijom, odnosno fleka na koži.

Za masku od banane i meda izgnječite pola banane i dodajte kašiku meda. Izmiješajte dobro i nanesite na mokro lice i vrat. Držite masku najmanje 15 minuta, a zatim isperite lice tapkanjem. Umasirajte hidratantnu kremu na kožu.

Za masku od banane i zobi izmiksirajte pola šolje zobi i dodajte bananu. Smjesu promiješajte i dobićete jednu od najboljih prirodnih maski za lice. Nanesite mješavinu na lice i ostavite je 10-15 minuta. Nježno masirajte kožu prilikom ispiranja. Ova maska će ukloniti sve mitesere i izumrle ćelije kože, a vaš ten postaće ujednačen. Izaberite jednu od ovih maski.