Nani iz Bužima se divi BiH: Ima 80 godina, ali čisti svačiji put

.

Bužim je mjesto nani i dedi, majki i didova, te neke posebne generacije na koju smo svi slabi i koju neizmjerno volimo. Oni su zapravo ona generacija koja ljubav i zaslužuje.

Današnja priča pokazuje da zaslužuju i da se ponosimo njima i njihovim postupcima. Zvijezda današnje priče je nana iz Bužima, nana Šaha sa više od 80 gordih godina.

U rukama štap i metla, nana kupi sevape otpornija, pokretnija, sa više kondicije od većine mladih-čisti “svačiji” put. Ništa s tim dobiti neće, a ni ne očekuje. Nana misli na veće dobro. Da nije nje, ko bi? Za sreću drugih, da se smet ne nakuplja, da se narod ne ibreti, ko zna zašto? “Zašto” zapravo nije ni bitno, ove godine i dobra duša su slika Bužima, slika one prave strane naše Bosne, i to je bitno. Nana je heroj svoje vrste, da je samo kamenčić jedan maknula, heroj je!

Ni po vjeri ni po običaju, nani nije dužnost ni kamenčić ukloniti sa puta, ali je lijepo, prelijepo je i nadamo se da će dočekati obilnu nagradu za hvale vrijedne postupke. Želimo joj dug život u zdravlju.