Ministar Mulabdić: Napad na policajca je napad na državu

Adem Zolj, premijer KS, Vedran Mulabdić, ministar unutrašnjih poslova KS, i Mevludin Halilović, policijski komesar, posjetili su danas u Općoj bolnici "Prof. dr. Abdulah Nakaš" policijskog službenika koji je jutros zadobio teške tjelesne povrede na službenoj dužnosti prilikom sprečavanja nepoznatih osoba u izvršenju krivičnog djela teška krađa vozila Škoda Octavia.

Ministar Mulabdić je za medije kazao da je ovo još jedan u nizu pokazatelja da je policijski posao veoma težak i rizičan.

- Niko nema pravo da fizički ili verbalno napada policijske službenike, čiji je zadatak da se brinu o sigurnosti naših građana, naše djece i naše imovine. Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo čvrsto je opredijeljeno da zaštiti svoje uposlenike i poručujemo svima onima koji pokušaju spriječiti policijske službenike u vršenju njihovih poslova i zadataka i koji se usude dići ruku na policajca da neće proći nekažnjeno. Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i dalje čvrsto stoje na liniji odbrane svih naših građana i njihove imovine i protiv svih vidova kriminala, uz poruku da nema nedodirljivih. Napad na policajca je napad na državu - kazao je Mulabdić.

Podsjetimo, u Aerodromskom Naselju u Sarajevu u ulici Šefika Dorića sinoć pet minuta poslije ponoći došlo je do pucnjave u kojoj su ranjena dvojica policajaca.