Napad u Zagrebu: Mladi Hrvat pretukao dvojicu Indijaca

sa
Prestravljeni stranci potražili su spas u obližnjem ugostiteljskom objektu u koji su se sklonili

Novo divljaštvo nad stranim državljanima zabilježila je noćas policija u Zagrebu. Oko 2:15 sati u zagrebačkoj Ilici, 20-godišnji mladić, iz samo njemu znanog razloga, prišao je grupi indijskih državljana te ih verbalno napao.

Kako mu nije bilo dovoljno što im niže psovke, u svom naletu agresive i bijesa odlučio je udariti nogom u potkoljenicu 25-godišnjeg državljana Indije, dok je drugog, 23-godišnjaka iz Indije, udario šakom u lice pritom mu razbivši dioptrijske naočale.

Tražili spas

Prestravljeni stranci potražili su spas u obližnjem ugostiteljskom objektu u koji su se sklonili, a gdje ih je, nakon što ih je slijedio, 20-godišnjak počastio s novom serijom primitivnog vokabulara.

Za kraj se ponovno obrušio na 25-godišnjaka kojeg je prethodno udario u potkoljenicu tako što ga je udario i dlanom u potiljak.

Sreća u nesreći je da je policija vrlo brzo stigla na intervenciju te uhapsila 20-godišnjaka nad kojim je u toku kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile sve okolnosti izlijeva bijesa očito rastrojenog pojedinca nad stranim državljanima u Zagrebu. 

Snimak iz Zagreba

Podsjetimo, prošlog je vikenda objavljena sramotna snimka incidenta koji se također dogodio u centru Zagreba.

- Je*eni nigeru, odi doma u Indiju! (...) Ovo je naša zemlja, Hrvatska, ovo je Europa. Za bijele ljude, a ne za crnce - neprimjerene su, najblaže rečeno, rečenice koje odzvanjaju u ušima svakog ko je pogledao video objavljen na Redditu tokom prošlog vikenda, a izgovara ih na Evropskom trgu u Zagrebu obrijano-nabrijani muškarac dostavljaču Wolta porijeklom iz Indije.

Nakon što je izvrijeđao stranog radnika na rasnoj osnovi, na čijem su se licu iščitavali nelagoda, šok i nevjerica, video se prekida, no nije dugo trebalo da postane viralan i osuđujući u javnosti, pa se i policija promptno umiješala u slučaj.

Riječ je o Juraju Mesiću (34) zvanom Juka iz Ivanić Grada, a njegovu lokaciju, na kojoj se začahurio, policija je pokušavala otkriti nepuna 24 sata. Paralelno s time su mu organizirali skriveni "doček" na adresi stanovanja, tako da ga je oko podneva pošlog ponedjeljka, čim se ukazao u domu, policija odmah uhapsila.