Napadnuto medicinsko osoblje u DZ Bužim, muškarac prijetio da će sve pobiti ako se nešto desi njegovoj majci

bužim
Jučer u večernjim satima, na odjelu Hitne pomoći Doma zdravlja Bužim, dogodio se incident u kojem je napadnuto medicinsko osoblje. Prema informacijama iz Doma zdravlja, stariji muškarac doveo je svoju majku u prostorije odjela hitne pomoći. Međutim, nakon pet minuta, isti muškarac je ušao u prostorije i počeo prijetiti medicinskom osoblju.

 

Muškarac je navodno prijetio da će sve pobiti ukoliko se nešto desi njegovoj majci. Zbog takvog nasilnog ponašanja, medicinari sa odjela hitne pomoći pokušali su umiriti muškarca. Također, policija je odmah stigla na lice mjesta kako bi obavila razgovor s napadačem.

Srećom, zahvaljujući brzoj reakciji medicinskog osoblja i intervenciji policije, situacija je završena bez većih posljedica. Incident je okončan mirno, a medicinsko osoblje ostalo je nepovrijeđeno. Ovaj napad je još jedan podsjetnik na izazove s kojima se susreću zdravstveni radnici u obavljanju svojih poslova, a istovremeno naglašava važnost sigurnosti i zaštite zdravstvenih ustanova kako bi se osigurala bezbjednost medicinskog osoblja i pacijenata.