Napustio nas je dr. Naser Alhayek, osnivač jedne od najprepoznatljivijih poliklinika

S velikom tugom i nevjericom obavještavamo javnost da nas je napustio dr. Naser Alhayek, osnivač jedne od najprepoznatljivijih poliklinika na našem području, a ovu tužnu vijest potvrdili su i iz Poliklinike.

- "Dragi naši pacijenti, obavještavamo vas da narednih par dana naša ustanova neće raditi zbog iznenadne smrti našeg šefa doktora Nasera Alhayeka. Molimo Vas za razumijevanje. Neka je vječni rahmet našem dragom šefu, puno ćeš nam nedostajati i uvijek ćemo te se sjećati samo po dobrom. Zauvijek zahvalni tvoji radnici koji te puno vole", objavljeno je na Facebook stranici Poliklinike Alhayek.

Smrću dr. Alhayeka Cazin, ali i cijeli medicinski svijet izgubio je puno obzirom da se radi o čovjeku koji je jednu od najplemenitijih profesija radio na najbolji mogući način.

Oko 30 godina ime „Al-Hayek“ na ovim prostorima je sinonim za pomoć u očuvanju i u vraćanju zdravlja. Spomenuta poliklinika se nalazi u Cazinu, a osnivač je upravo dr. Naser, porijeklom iz Palestine.

Godine 1971. napustio je svoj rodni kraj i došao je studirati stomatologiju u Beograd, glavni grad tadašnje Jugoslavije. Unatoč početnim problemima zbog nepoznavanja jezika i manjka finansijskih sredstava, uspješno je diplomirao. Nakon diplome vraća se u svoju zemlju, ali nakon nekoliko godina vraća se u zemlju gdje je studirao, osniva porodicu i počinje raditi u Cazinu.

Iz državnog u privatni sektor prelazi početkom 1989. godine i postavlja temelje danas jedne od najprepoznatljivijih poliklinika na našem području, poliklinike „Al-Hayek“.