Narandžasto upozorenje: Očekuje se jaka grmljavina a moguć i grad

grmljavina
U srijedu u Bosni i Hercegovini će preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima

 

Federalni hidrometeorološki zavod izdao je narandžasto upozorenje zbog jače grmljavine koja se očekuje do kraja dana. 

- Očekuje se jača grmljavina u cijeloj zemlji a moguća je pojava i grada - navedeno je u upozorenju. 

U srijedu u Bosni i Hercegovini će preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Intezivnije padavine se očekuju u sjeveroistočnim djelovima. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16, na jugu zemlje do 19, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 21, na jugu zemlje od 24 do 27 stupnjeva.

U četvrtak se u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Krajem dana, postupan prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. Vjetar slab sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 17, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 19 i 25, na jugu zemlje do 29 stupnjeva. 

U petak će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, u Bosni i sa slabom kišom ili kratkotrajnim pljuskom. Jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 20, na jugu zemlje do 23, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 23 i 28, na jugu zemlje do 32 stupnja.

Izvor: