Naredne sedmice filmski karavan na otvorenom i u Cazinu

Ll

“Ciné-Caravane” je zajednički projekat njemačko-francuskog kulturnog fonda, koji u saradnji organizuju Goethe-Institut i Francuski Institut. 

U sklopu projekta prikazivaće se njemački i francuski filmovi, čiji se sadržaj odnosi na aktuelne teme i na njemačko-francusko pomirenje, posebno njemačko-francusko prijateljstvo. 

Cilj projekta „Ciné-Caravane“ je čar filma dovesti na sela, u gradove i zajednice koje nemaju kina ili dvorana, te ihprikazivati u školama ili na Open Air festivalima. Partneri su zajednice i centri za kulturu, škole kao i nevladine organizacije. 20 besplatnih projekcija u 20 različitih mjesta u cijeloj zemlji. Karavan je počeo 04.09.2020, a nakon nekoliko gradova u BiH, u srijedu, 16.09.2020. godine na redu je i Cazin. 

Ljubitelji filma imaće priliku pogledati njemački film titlovan na bosanski jezik, u 20:00 h. Ulaz je potpuno besplatan, a film će biti prikazan na platnu visoke rezolucije, sa kvalitetnim zvukom i sve to na terasi ispred Kulturnog centra Cazin. Ovoga puta je film “Roditelji”, koji ćemo prikazati u Cazinu, dio Open air festivala i pružiće nešto drugačiji doživljaj domaćoj publici. Dodatna vrijednost ovog događaja jeste mogućnost druženja sa najmilijima uz kafu i čaj koje ćemo služiti na terasi KC, također potpuno besplatno. 

Ponesite samo dobro raspoloženje i povedite vama najdraže osobe. 

Opis filma: Čari „Roditeljstva“ dolaze na kušnju kada roditelji zamijene uloge u životu. Konrad preuzima domaćinstvo i odgoj djece, a Christina pokušava da napreduje kao anesteziolog na jednoj klinici. Međutim, takvoj priči ubrzo dolazi kraj kada Konrad dobije priliku da kao režiser ponovo inscenira jednu dramu. U cijeloj ovoj životnoj priči iz svakodevnog života ništa ne ide kako je planirano, jer su, čine se, oboma ostale iste uloge, samo su se promijenili glumci.