Narodna stranka podnijela prijavu protiv Vučića zbog nenošenja maske

vucic
Omladina Narodne stranke je poslala obavještenje MUP-u o počinjenom prekršaju i podnijela prekršajnu prijavu protiv predsjednika Srbije i studenta Visoke sportske škole Aleksandra Vučića zbog kršenja epidemioloških mjera koje su donijeli Republički krizni štab i Vlada Srbije u borbi protiv koronavirusa.

 

Kako se navodi u saopštenju, Vučić je na svečanom prijemu brucoša bio bez maske "čime je doveo u neposrednu opasnost sve prisutne u prostoriji".

"Naročito je problematično što se na slikama koje je lično on postavio, vidi da je on jedini bez maske, kao i da njegova asistentkinja Suzana Vasiljević, koja nije student ove škole, nepropisno nosi masku", navodi se u saopštenju.

Petar Mitov "čestitao je brucošu Vučiću na otpočinjanju studija i poželio mu da se drži dalje od huligana koji uništavaju sport".

"U momentu kada se najavljuje novi talas epidemije i zaoštravanje mjera, a epidemiolozi nas upozoravaju na opasnost, takvo ponašanje jedne osobe u prostoriji od 30 ljudi je potpuno neodgovorno", rekao je Mitov.

Mitov je pozvao nadležne državne organe da po hitnom postupku procesuiraju "brucoša i delinkventa Vučića".