Narodni evropski savez predstavljen u Bihaću: Našoj državi su nužno potrebne velike promjene

Mmk

U Bihaću je večeras održana inicijativna skupština Narodnog evropskog saveza. Obraćajući se ime domaćina, Adnan Alagić je istaknuo da je izbor bihaćkog inicijativnog odbora mladi kadar kakav je gradski vijećnik Jasmin Čavkić jer su mladost i čvrsta opredijeljenost za snažan napredak i razvoj upravo ono što obilježava NES BiH.
 

Narodni evropski savez je, kako je u svom obraćanju istaknuo Jasmin Čavkić, nova i sve veća politička snaga koja će, zahvaljujući ujedinjavanju većeg broja političkih subjekata, udahnuti novu energiju i okrupniti političku scenu u BiH što je neophdno s obzirom na okolnosti u kojima se nalazimo. –„U našim političkim ciljevima neprekidno ističemo potrebu za intervencijom države na ovom prostoru.
Od infrastrukturnog povezivanja sa Evropom na zapadu do povezivanja sa Sarajevom. Za sve ove stvari nam je bitan kapacitet u poslaničkim klupama na svim nivoima.
To je upravo razlog našeg okupljanja oko Narodnog evropskog saveza koji nudi rješenja za sve ove zahtjeve Bihaća i Krajine koje čekamo godinama.“, istaknuo je Čavkić.
 

O putnoj infrastrukturi, aerodromu, plinovodu te migrantskoj krizi, kao prioritetnim problemima za koje je neophodna čvrsta i jaka politička snaga, govorio je član Glavnog odbora NES BiH i premijer Vlade USK Mustafa Ružnić, dok je Jasmin Emrić, zastupnik NES u Parlamentarnoj skupštini BiH pozvao sve prisutne na aktivan politički rad, promoviranje rada s rezultatima i kulturu dijaloga.
O programskim ciljevima Narodnog evropskog saveza s posebnim osvrtom na aktuelno stanje u zemlji govorio je predsjednik NES BiH Nermin Ogrešević. -„Situacija u našoj državi je, kao što znamo, izrazito ozbiljna, a efekti rada državne vlasti su poražavajući. Svjesni toga, već godinama primjenjujemo i promoviramo sasvim drugačiji pristup koji se oslanja isključivo na vidljive i konkretne radne rezultate. Spremni smo da kroz politički projekat kakav je Narodni evropski savez preuzmemo odgovornost i budemo kreatori jedne nove državne politike.“, istaknuo je, između ostalog, predsjednik Ogrešević.

Image
Mm