Narušavanje javnog reda i mira i dvije saobraćajne nesreće u Velikoj Kladuši

321
Pročitajte novosti Velike Kladuši

Servisne informacije otvaramo izvještajem Policijske stanice Velika Kladuša. Naime, protekla 24h dežurni službenici evidentirali su jedno krivično djelo, jedno narušavanje javnog reda i mira kao i dvije saobraćajne nezgode. U nezgodama nije bilo povrijeđenih lica, već je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Vatrogasna jedinica, kaže nam dežurni Galijašević, nije imala intervencija u protekla 24h.

36 pacijenata obratilo se za pomoć Hitnoj službi Doma zdravlja. Pomoć su im ukazali dežurni doktori Mustafa Hodžić i Amra Zulić. Stanje jednog pacijenta zahtijevalo je dalje upućivanje u Kantonalnu bolnicu Bihać.

Isporuka električne energije je uredna. Danas nema najavljenih radova na elektroenergetskim objektima.

Vodosnabdijevanje je stabilno, rekli su u JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Saobraćaj se ovog jutra odvija po pretežno suhom kolovozu. Od aktuelnih radova izdvajamo:

Na magistralnom putu Banja Luka-Prijedor (dionica Ivanjska-Lamovita), zbog radova na asfaltiranju saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac preko Bistrice.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Zbog aktuelnih radova izdvajamo i puteve: Konjic-Jablanica (tunel Crnaja), Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Ripač-Dubovsko, Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila.

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna.

U Bosni će danas biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima moguća je slaba kiša u sjevernim područjima, dok se poslijepodne očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano. Najviša dnevna temperatura od 24 do 30, na jugu do 33 stepena.

Slično kao i proteklog dana, uz relativno povoljne biometeorološke prilike većina populacije će se osjećati bolje. Obzirom da bi poslije podne mogao biti pojačan osjet sparine, poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima na otvorenom. Također, preporučljivo je slojevito se odjenuti i posvetiti pažnju zaštiti od sunca, jer će vrijednosti UV indeksa mjestimično biti visoke.