Narušavanje javnog reda i mira u Velikoj Kladuši

servisne
Nove servisne informacije.

 

Medicinsku pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Velika Kladuša zatražilo je 56 pacijenata. Jedan pacijent je upućen na dalje liječenje u Kantonalnu bolnicu. Dežurni su bili dr. Abdulah Fazlić i dr. Amra Zulić.

Policijski službenici su u protekla 24h evidentirali dva narušavanja javnog reda i mira. Krivičnih djela i saobraćajnih nezgoda nije bilo.

Elektronapajanje je stabilno, a Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać obaviještava kupce da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, danas doći do prekida u isporuci električne energije od 09:00 do 15:00 kupcima trafopodručje Rajnovac 1

Prema informacijama iz JKP „Vodovod i kanalizacija“ vodosnabdijevanje je uredno.

Bez intervencija su bili kladuški vatrogasci.

U toku su Kladuški dani poljoprivrede koji će trajati do 01. oktobra. Park omladinske radne brigade „7 sekretara SKOJ –a“ do nedjelje će biti mjesto održavanja prezentacije i prodaje proizvoda poljoprivrednih proizvođača i obrtnika sa područja općine Velika Kladuša, posjetite ih i obezbijedite se svježim voćem i povrćem.

Danas će u našoj zemlji preovladavati sunčano vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne i uz riječne tokove magla ili niska naoblaka. Vjetar slab istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 9 do 15, na jugu do 20, a dnevna od 22 do 27, na jugu do 30 °C.

Slično kao u proteklih par dana, uz povoljne biometeorološke prilike većina populacije će biti boljeg raspoloženja. U unutrašnjosti su, tokom jutarnjih sati, kod osjetljivih osoba moguće blaže poteškoće usljed nešto nižih temperatura i mjestimične pojave magle. Sa odmicanjem dana će otopliti i biće ugodnije. Poželjno je slojevito se odjenuti, kako bi se po potrebi raskomotili

Stanje na cestama

Kolovoz je suh, a frekvencija vozila umjerenog intenziteta, izuzev dionica u gradskim centrima gdje je u jutarnjim satima promet vozila pojačan.  Vozačima skrećemo pažnju na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja i molimo za opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Modriča-Gradačac, Semizovac-Olovo-Kladanj, Bugojno-Kupres, Vitez-Nević Polje, Doboj-Rudanka-Johovac, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova).

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja.

Na GP Velika Kladuša – Maljevac kraće se čeka na ulazu u BiH.