Narušavanje javnog reda i mira u Velikoj Kladuši

servisne
Nove servisne informacije.

 

45 pacijenata zatražilo je pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Velika Kladuša. Nije bilo upućivanja na dalje liječenje. Dežurni doktori bili su Aida Dedić i Abdulah Fazlić.

Policijska stanica Velika Kladuša evidentirala je jedno narušavanje javnog reda i mira. Saobraćajnih nezgoda i krivičnih djela nije bilo.

Elektronapajanje je stabilno.

Isporuka pitke vode je uredna.

Kladuški vatrogasci nisu imali intervencija u izvještajnom periodu, saznajemo od dežurnog Grahovića.

Preovladavat će pretežno sunčano vrijeme. Prije podne po kotlinama u Bosni će biti niske naoblake. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -12 i -6°C, na jugu zemlje do 0°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -2 i 3°C, na jugu zemlje od 5 do 10°C.

Opća slika djelimično će se popraviti. Nakon vrlo hladnog jutra u cijeloj zemlji, temperature će postepeno porasti, stoga će u najtoplijem dijelu dana, uz više sunca, ipak biti ugodnije. Neophodno je posvetiti pažnju prikladnom odijevanju, reducirati boravak i aktivnosti na otvorenom.

Zbog niskih jutarnjih temperatura u nižim područjima kao i na zasjenjenim dijelovima puteva u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima upozoravamo na poledicu na kolovozu. Ekipe putne službe intervenišu na svim dionicama gdje je to neophodno, a mi vozače savjetujemo da voze maksimalno oprezno, da vožnju prilagode trenutnim uslovima i stanju na putevima i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog odrona izdvajamo puteve: Turbe-Karanovac, Jajce-Banja Luka, Mostar-Polog i Sarajevo-Foča.

Na magistralnom putu Livno-Šuica učestali su izlasci divljih konja na kolovoz.

Sporije zbog radova saobraća se na magistralnim putevima: Sarajevo-Pale (tunel Čeljigovići), Jajce-Donji Vakuf (tunel Skela) i Mostar-Stolac.

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna. Na GP Velika Kladuša – Maljevac jutros nema čekanja.