Narušavanje javnog reda i mira u Velikoj Kladuši

servisne
Nove servisne informacije.

 

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać najavila je da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, danas doći do prekida u isporuci električne energije od 09:00 do 12:30h u trafopodručju Polje – niskonaponski izlaz SC Dios. Ostalo područje uredno je snabdjeveno električnom energijom.

Službenici Policijske stanice Velika Kladuša evidentirali su jedno narušavanje javnog reda i mira. Krivičnih djela i saobraćajnih nezgoda nema prijavljenih.

Vatrogasna jedinica nije imala intervencija u protekla 24h, rekao nam je dežurni Okanović.

Pomoć Hitne službe Doma zdravlja zatražilo je 40 pacijenata, a jedan je upućen na dalje liječenje. Dežurni su bili doktoir Abdulah Fazlić i Arnela Čokić.

Vodosnabdijevanje pitkom vodom je uredno, informišu iz JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Svjetski dan roditelja obilježava se 1. juna, a važan je podsjetnik na vrijednost i važnost porodice kao zajednice koja promiče zajedništvo, slogu i zdravlje kao najveće vrijednosti.  Glavna skupština Ujedinjenih naroda proglasila je u svojoj rezoluciji iz 2012. godine 1. juni Svjetskim danom roditelja. Svjetski dan roditelja odaje priznanje roditeljima koji se nesebično, vlastitim primjerom svakodnevno trude ulagati u razvoj i zaštitu najmlađih članova društva te naglašava važnost roditeljske uloge.

Danas se obilježava i Svjetski dan mlijeka, s ciljem isticanja važnosti mlijeka i mliječnih proizvoda u svakodnevnoj prehrani. Prvi je puta obilježen 2001. godine na inicijativu Organizacije za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih naroda (FAO-a) koja izmjenjuje iskustva raznih zemalja i koordinira obilježavanje Svjetskog dana mlijeka i mliječnih proizvoda.

Stanje na putevima i vremenski bilten:

Na magistralnom putu Banja Luka-Čelinac (na lokalitetu Marijanovići), zbog odrona, saobraća se usporeno, jednom trakom.

U većem dijelu Bosne kolovoz je mokar ili vlažan, dok je u Hercegovini suho. U jutarnjim satima na dionicama u višim planinskim predjelima magla smanjuje vidljivost, a upozoravamo i na sitne odrone kamenja na kolovoz. Vozače molimo da budu oprezni i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu.

Na graničnim prelazima za putnička vozila za sada nema dužih zadržavanja.

U Bosni djelomično vedro, u Hercegovini sunčanije prije podne. Širom zemlje su mogući pljuskovi i grmljavina, uglavnom u drugoj polovini dana. Lokalno pljuskovi mogu biti i obiliniji. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24°C, na jugu zemlje do 28°C.

Nestabilno i povremeno tmurno vrijeme, mada bez izrazitih temperaturnih oscilacija, loše će djelovati na raspoloženje većine stanovništva. Tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se pojačati. Moguće su meteopatske reakcije u vidu glavobolje, nervoze, dekoncentracije i nesanice. U cijeloj zemlji, prije podne ugodnije, u drugom dijelu dana, usljed izraženijeg osjeta sparine, preporučljivo je umanjiti aktivnosti. Također, poželjno je slojevito se odjenuti.