Narušavanje javnog reda i mira u Velikoj Kladuši

servisne
Nove servisne informacije.

 

Policijska stanica Velika Kladuša bilježi jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira. Krivičnih djela i saobraćajnih nezgoda nema prijavljenih.

Velikokladuški vatrogasci, prema riječima dežurnog Grahovića, nisu imali poziva za izlazak na teren.

50 pacijenata obratilo se za pomoć Hitnoj službi Doma zdravlja. Dežurne su bile doktorice Arnela Čokić i Ajla Husić.

Isporuka električne energije je stabilna. Za danas nema najavljenih prekida u elektronapajanju.

Vodosnabdijevanje je uredno, kažu nam u JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Kolovoz je suh i mjestimično vlažan, a upozoravamo na učestale odrone. Na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, vidljivost je smanjena zbog magle. Sporije zbog radova tokom dana saobraća se i na magistralnim putevima: Srbljani-Bosanska Krupa, Kiseljak-Gromiljak, Lašva-Kaonik, Šićki Brod-Lukavac, Bihać-Kamenica i Ripač-Dubovsko, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova).

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

U Bosni djelomično vedro. U drugoj polovini dana širom Bosne su mogući lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28°C, na jugu zemlje do 30°C.

Jutarnji sati će biti ugodniji, a sa odmicanjem dana i dodatnim porastom temperatura, opća slika djelimično će se pogoršati. Nedostatak svježine, vrućina i sparno vrijeme uzrokovaće jačanje tegoba kod hroničnih bolesnika, izraženije tokom poslijepodneva. Ugođaj bi mogli pokvariti i poslijepodnevni pljuskovi. Poželjno je umanjiti boravak na otvorenom u toplijem dijelu dana i slojevito se odjenuti.