Naša stranka Cazin: Broj upisanih učenika u Gimnaziju pravi je odraz vladavine ASDA u Cazinu

asd
Samo 38 učenika je ove školske godine izrazilo interes da upiše Gimnaziju u Cazinu, što je alarmantan podatak imajući u vidu da je ne tako davno ova obrazovna ustanova brojala i preko stotinu novoupisanih đaka godišnje. Tim povodom reagirao je Suad Dervišević iz cazinskog odbora Naše stranke. On smatra da je pad broja učenika, kako u Gimnaziji tako i u drugim školama u Cazinu, najbolji odraz dugogodišnje vladavine ASDA stranke na čelu sa gradonačelnikom Nerminom Ogreševićem.

„Lažno blještavilo i šminkanje grada ne mogu prikriti stvarno stanje u kojem se Cazin nalazi, a ono je najbolje vidljivo iz egzaktnih statističkih podataka. To što posljednjih nekoliko godina imamo drastičan pad učenika u osnovnim i srednjim školama samo je posljedica pogubne politike gradonačelnika Ogreševića i njegove stranke. 

Ekonomski podaci pokazuju da je Cazin pri samom dnu u Unsko-sanskom kantonu kada su u pitanju BDP po glavi stanovnika, industrijska proizvodnja, bilanca uvoza i izvoza, indeks razvijenosti, pa čak i prosječna plata radnika gdje je i Općina Bužim za 2 KM ispred nas. Prekomjerna zapošljavanja u javna preduzeća i ustanove, neracionalno favoriziranje trgovine kao djelatnosti sa najnižim plaćama a najdužim radnim vremenom, te sistematsko urušavanje kulture i sporta ne može se 'ispeglati' propagandom koja nas uvjerava da u Cazinu teče med i mlijeko. Od tog meda i mlijeka Cazinjani bježe glavom bez obzira, a tome najbolje svjedoče podaci da je samo 38 učenika ove godine upisalo prvi razred Gimnazije, a tek 28 prvi razred Osnovne škole Cazin I.

Gledajući korupciju na svakom koraku, kadrove koji sa sumnjivo stečenim diplomama dolaze na mjesta s kojih bi svojim znanjem trebali pomoći svima nama, zapošljavanje u javnom sektoru isključivo uz stranačku karticu, Cazinjanima se život u takvom društvu zgadio i mnogi od njih su našli svoju sreću izvan BiH. To je gorka istina kojoj se mora pogledati u oči ako hoćemo spasiti Cazin od sigurne smrti. Lažima se mogu dobiti izbori, ali ne i graditi zdravo društvo koje ima budućnost“, rekao je Dervišević u svom reagovanju.