Kojović najavio: Naša stranka će imati kandidata za Predsjedništvo, završio Harvard, radio u UN-u

Predsjednik Naše stranke Predrag Kojović gostujući na FACE televiziji kazao je da će Naša stranka imati kandidata za člana Predsjedništva BiH, ali ime nije želio otkriti.

"Imat ćemo kandidata za člana Predsjedništva BiH. To je osoba koja je jedna sasvim druga BiH. To je jedan izuzetan Bosanac i Hercegovac, koji posao u Predsjedništvu ne gleda kao boks meč gdje svoje protivnike tučete. To je čovjek koji će BiH odvesti u centar evropskih institucija i Parizu, i Londonu, i Bijeloj kući. To je jedan čovjek koji je svjetski a naš, koji govori četiri ili pet jezika", kazao je Kojović.

Ništa više od toga predsjednik Naše stranke nije želio otkriti, uz opasku da je to kandidat koji je rođen u Sarajevu, završio Harvard i radio ozbiljne poslove u Ujedinjenim nacijama.

Radi se o kandidatu koji će najvjerovatnije ući u trku za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda. Na osnovu tih šturih informacija koje je Kojović iznio uz opis CV, to u velikoj mjeri odgovara Boriši Falataru, koji živi u Parizu, završio je Harvard i radio u UN-u, a rođen je u Sarajevu.