Nasilnik Denis Buntić je prije 4 i po godine brutalno pretukao sugrađanina

Denis
Dok se Klara Buntić zajedno s bebom u roditeljskoj kući na području Ljubuškog oporavlja od traume i ozljeda koje je joj je u naletu ludila nanio suprug Denis Buntić, on se izolirao od javnosti u njihovoj obiteljskoj kući u kojoj se zlostavljanje i dogodilo, u selu Lipno, desetak kilometara od Ljubuškog.

 

Susjedi u Lipnu ne žele se “miješati u unutarbračne razmirice Buntićevih”, kao što se nisu miješali niti kobne noći kada je uplakana Klara pobjegla od zlostavljača u susjedovo dvorište, a tamo umjesto pomoći dobila “molbu da ih ne miješa u problem”. Nažalost, takva je klima u čitavom Ljubuškom.

U to smo se i sami osvjedočili u sljedećoj situaciji. Pokušali smo doći i do nekih ljudi koji su imali problema sa Denisom Buntićem. U jednom od takvih slučajeva podignuta je i optužnica zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda: – Ne želim s vama razgovarati. Strah nas je – govorili su.

U slučaju u kojem je podignuta optužnica protiv Buntića zbog osnovane sumnje da je prije 4 i pol godine počinio kazneno djelo teške tjelesne ozljede drugom muškarcu, tek se očekuje zakazivanje ročišta za nastavak glavne rasprave. U tom slučaju, trebali bi se saslušati neki svjedoci koji žive u inozemstvu.

 

Vidno alkoholiziran

Kobne večer, doznajemo i to, Buntić je vidno alkoholiziran, a možda i pod utjecajem droga, tako nam kažu svjedoci, nasrnuo na žrtvu s dva udarca šakom. Prvi je žrtva primila, a drugi je pokušala blokirati rukom, međutim od siline udarca došlo je do teškog prijeloma kosti, operativnog zahvata i ugrađivanja “šipke” te dugog oporavka.

Buntić se i nakon toga sretao s njime po gradu, kao da se ništa nije dogodilo, poručujući mu da će sve biti u redu. Općinskom sudu u Ljubuškom, dakle, ni taj slučaj u kojemu im je okrivljenik zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda, pa ni teško obiteljsko nasilje sa zaplijenjenim arsenalom oružja, nije bio dovoljan da Buntića sklone iza rešetaka u istražni zatvor, s obzirom na to da je evidentno da pod opijatima ne kontrolira svoje postupke.

Ostaje nam vidjeti kako će se postaviti pri odlučivanju o žalbi Županijskog tužiteljstva, koje je za Buntića nanovo zatražilo pritvor.
Unutar četri zida

Svojevrsni ljubušanski zavjet šutnje, paradoksalno, može se “čuti” na svakom uglu. Buntić je neizbježna tema, ali govori se u kontekstu kako neke stvari trebaju ostati unutar četiri zida, kao i, skandalozno je to i čuti, da je, eto, Denisu napravljena velika sramota.

Buntić je dobitnik gradske nagrade za životno djelo, još uvijek nismo dobili odgovor od gradonačelnika Vedrana Markotića hoće li pokrenuti postupak opoziva te nagrade, kao i njegov komentar na slučaj.

Stupili su u kontakt s bivšom suprugom Denisa Buntića Anom Primorac, pristala je dati izjavu samo ako je prenesu od riječi do riječi:

- Ovo je moja prva i posljednja izjava koju dajem za medije isključivo zbog želje da prestane linč na osobe koje ne zaslužuju biti dio ove priče, nažalost aktualne u medijima. Radim ovo u svrhu zaštite naše maloljetne djece. Naša bračna zajednica je okončana u veljači 2018. godine. S Denisom Buntićem sam provela 17 godina, dobili smo kćerku i sina koji su još maloljetni.
Bez komentara

Do kraja naše bračne zajednice, kada smo se razišli sporazumno, Denis Buntić nikad nije digao ruku na mene niti sam bila izložena nasilju od strane svog bivšeg supruga. Naš brak je prestao na sporazuman način i dogovorom o brizi o našoj djeci. Sve ostalo, kao i privatni život bivšeg supruga nakon našeg razlaza, nisam adekvatna komentirati. Djeca viđaju oca kad požele i on njih isto. Nema nikakvih problema u njihovu odnosu. Želim posebno naglasiti da ću na bilo kakvo javno spominjanje mene i naše maloljetne djece biti primorana reagirati sudskim putem – poručila je Ana Primorac.

 

FOTO