Nastavak dobrotvorne misije: Članovi HO "Nova Nada" usrećili veliki broj Ključana

Nova Nada, humanitarna organizacija iz Norveške, koja već dugi niz godina pomaže djeci bez roditeljskog staranja, djeci sa posebnim potrebama, te raznim udruženjima širom Bosne i Hercegovine, ovaj put je usrećila veliki broj Ključana.

Vrijedni paketi pomoći stigli su u ruke onih kojima je pomoć najpotrebnija.

"Dragi naši donatori, hvala Vam što već dugi niz godina stojite iza djece u Bosni koja trebaju nas i našu podršku.Dobrota u riječima stvara povjerenje. Dobrota u mislima stvara dubinu. Dobrota u davanju stvara ljubav.Nadamo se da smo i ovaj put usrećili naše mališane u Bosni i Hercegovini", izjavili su iz ove HO.

Iako su bh. vlasti uvele plaćanje poreza i carine od 27% na humanitarnu pomoć, ovo nije spriječilo naše humanitarce da nastave svoje dobrotvorne misije. 

"Kao i u prošlim tako je i u ovoj pošiljci ogromna količina vrijednih stvari koja će i olakšati svakodnevnicu našim mališanima koja borave u dječijim domovima širom BiH. Ta djeca su nažalost ostala bez svojih roditelja, a tu su i djeca sa posebnim potrebama, ali prvenstveno djeca zaboravljena od svih institucija koja bi im u nekim normalnim državama pružila zaštitu i pomoć. Naše vlasti su zaboravile ovu djecu, ali su se dosjetili uvesti porez i carinu od 27% na humanitarnu pomoć što uveliko otežava naš rad. Međutim mi i dalje nastavljamo da pomažemo dječije domove kroz razne oblike stručne pomoći a to su finansiranje logopeda, psihologa, psihijatra, rehabilitaciji dječijih domova i još puno toga.Mi u Novoj Nadi smo obećali ovoj djeci da ih nećemo zaboraviti, da ćemo ih nastaviti posjećivati i skloniti po koji kamen s puta njihove surove sudbine dokle god postojimo", navode iz Nove Nade.

Volonteri ključkog Udruženja djece s poteškoćama u razvoju "Lejla", podijelili su svojim mališanima vrijedne paketiće pristigle iz "Nove Nade", te se zahvalili članovima organizacije, kao i svim ljudima dobre volje koji su doprinijeli realizaciji ove akcije.